Botuline Toxine behandeling bij Dokter Irene

Steeds meer mannen en vrouwen kiezen tegenwoordig voor een Botuline Toxine behandeling. Het lijdt geen twijfel dat huidveroudering zichtbare veranderingen in je gezicht veroorzaakt. De bewegingen in je huid en de onderliggende huid- en weefsellagen zijn verantwoordelijk voor zichtbare tekenen van huidverandering, zoals kraaienpootjes, frons- en voorhoofdrimpels. Ook al gaat ouder worden vanzelf, het voelt niet altijd prettig om in de spiegel naar een oudere versie van jezelf te kijken. Met een Botuline Toxine behandeling bij Dokter Irene verminder je de rimpels en zie je er uitgeruster uit. Botuline Toxine behandelingen bieden ook een oplossing bij onder andere tandenknarsen, migraine en overmatig zweten. Wil je meer weten over deze behandeling? Je leest hierover alles op deze pagina, maar je kunt ook contact opnemen met Dokter Irene.

U kunt bij dokter Irene terecht voor een Botuline Toxine behandeling tegen:

Botuline Toxine behandeling

Omdat je onderhuidse gezichtsspieren dagelijks in beweging zijn, is veroudering hier vaak als eerste zichtbaar. Zodra je je blij of verdrietig voelt, als je ergens van schrikt of blij verrast bent, zijn je gezichtsspieren in beweging. Een glimlach vertelt vaak meer dan woorden. Deze constante bewegingen trekken aan de huid, waardoor rimpeltjes ontstaan. Een behandeling met Botuline Toxine legt de actieve, rimpel veroorzakende spieren stil. Je huid komt niet alleen tot rust, maar ontspant zich. Botuline toxine, Botuline Toxine, is een natuurlijk eiwit dat de spieren ontspant. Het is een bekende behandeling die specialisten gebruiken voor cosmetische en medische oplossingen. Tijdens een gratis consult bij Dokter Irene bespreek je de behandeling en legt de arts uit hoe Botuline Toxine bij jou het beste werkt. Je natuurlijke uitstraling en unieke kenmerken staan voorop.

Stappenplan Botuline Toxine behandelingen

Wil je een professionele Botuline Toxine behandeling laten toepassen? Dokter Irene nodigt je uit voor een consult. De behandeling duurt een paar minuten en aan de eerste sessie gaat een verkennend gesprek vooraf.

 •  Consult. Je maakt kennis met de arts en bespreekt wat je in gedachten hebt en wat je verwachtingen zijn van een Botuline Toxine behandeling. De dokter bestudeert je huid en maakt, als dat nodig is, foto’s voor in je dossier.
 • Behandeling. Na het consult kan de eerste behandeling direct gebeuren. Met kleine injecties injecteert de arts botuline toxine in de afgesproken gebieden. De behandeling duurt een paar minuten, afhankelijk van de gebieden die je laat behandelen.
 • Vervolgafspraken. Je bespreekt het vervolgplan en krijgt nazorg advies.
 • Resultaat. Het duurt gemiddeld 10 tot 14 dagen voordat je het gewenste effect ziet. De resultaten blijven 3 tot 4 maanden zichtbaar.

Klein risico op bijwerkingen

Je voelt weinig van de injecties en de arts beperkt het ontstaan van blauwe plekjes op de injectieplaatsen. Lokale allergische reacties zijn mogelijk, maar zeldzaam. De cosmetisch arts werkt met bewezen en internationaal gerenommeerde merken als Bocoture. Het doel is om de injecties in de gewenste spier te plaatsen, een enkele keer verspreidt Botuline Toxine zich naar de naastgelegen spieren. Ongemakken zijn tijdelijk.

Aantal Botuline Toxine behandelingen

Na de eerste Botuline Toxine gezichtsbehandeling houden de effecten 3 tot 4 maanden aan. Je kunt dan een nieuwe behandeling laten toepassen. De resultaten hiervan zijn langer zichtbaar, meestal 4 tot 6 maanden. De behandelingen kunnen over een langere periode verspreid worden. In overleg met de arts bereik je duurzame resultaten en geniet je van een frisse gezichtsuitstraling. Tijdens het gratis consult krijg je uitleg en advies over de behandeling en het vervolgtraject.

Tarieven botuline toxine

Dokter Irene werkt bij een Botuline Toxine behandeling per gebied. Voorbeelden van gebieden zijn kraaienpootjes en je mondhoeken, maar ook de voorhoofd- en fronsrimpel zijn aparte gebieden. Het behandelen van meer gebieden tegelijk is mogelijk.

Botuline toxine prijzen:

 •  Baby light full-face v.a. 115
 • Fronsrimpel v.a. 149
 • Fronsrimpel met wenkbrauwlift v.a. 179
 • Kraaienpootjes met wenkbrauwlift v.a. 149
 • Fronsrimpel / kraaienpootjes v.a. 269
 • Fronsrimpel / kraaienpootjes / wenkbrauwlift v.a. 299
 • Fronsrimpel / voorhoofd / wenkbrauwlift v.a. 299
 • Fronsrimpel / voorhoofd / kraaienpootjes / wenkbrauwlift v.a. 379


Dokter Irene heeft haar artsenstudie afgerond aan de Universiteit van Maastricht en specialiseert zich sinds 2017 als cosmetisch arts. Als arts is Irene Veth lid van de Nederlandse Vereniging Cosmetisch Geneeskunde, de NVCG. Je bent in vakbekwame, ervaren handen.

Wat is Botuline Toxine?
Als je jezelf ooit hebt afgevraagd hoe Botuline Toxine injecties rimpels bestrijden, lees je hier meer over de werking van botuline toxine. Botuline toxine is een stof die wordt geproduceerd door de bacterie Clostridium botulinum. Deze bacterie is aanwezig in planten, verschillende bodem soorten, water en dierlijke darmen. De stof blokkeert de overdracht van spier- en zenuwbewegingen enkele maanden. In grote hoeveelheden tast Botuline Toxine het zenuwstelsel aan. Bij het gebruik van Botuline Toxine als rimpelbehandeling of het verminderen van medische aandoeningen, werkt een arts met een minimale dosis. Het effect van spierverlamming is hoe Botuline Toxine-injecties de rimpels vermindert, die van nature optreden als je verschillende gezichtsuitdrukkingen maakt.
Is Botuline Toxine veilig?
De werking van Botuline Toxine klinkt soms een beetje eng. Je hebt het over injecties met een natuurlijk eiwit die een arts onder andere in je gezicht injecteert. Onderzoekers en artsen beschouwen Botuline Toxine als een relatief veilige cosmetische behandeling. Net zoals bij andere cosmetische en medische behandelingen bestaan er echter altijd risico’s. Wanneer een Botuline Toxine behandeling plaatsvindt bij een ervaren en erkende cosmetisch arts, mag je ervan uitgaan dat de toepassing veilig is.
Wanneer is Botuline Toxine niet beste oplossing?
Een behandeling met Botuline Toxine wordt afgeraden als je zwanger bent, borstvoeding geeft, bepaalde antibiotica gebruikt en/of als je allergisch bent voor een van de bestanddelen in de Botuline Toxine injecties. Naast het behandelen van gezichtsrimpels, passen artsen Botuline Toxine ook op andere manieren toe. Botuline Toxine is effectief bij de behandeling van migraine en spanningshoofdpijn. Maar ook overmatig zweten en tandenknarsen zien positieve resultaten na een Botuline Toxine behandeling. Een arts onderzoekt je eerst en neemt je situatie met je door om te zien of de behandeling bij je past.
Waar let je op na de behandeling?
Pas op met het aanraken van de injectieplaatsen. Afhankelijk van het behandelde gebied, krijg je het advies om de eerste uren niet te gaan liggen of zitten. Druk of wrijf niet over de huid en let op dat je de huid een paar uur droog houdt. Stel een bezoek aan de sauna een paar dagen. Datzelfde geldt voor gezichtsmassages. De arts geeft je nazorgadvies, volg het advies op. Is iets niet duidelijk of heb je vragen, stel deze gerust.