Rimpels voorhoofd

Rimpels in je voorhoofd zijn vaak frustrerend en een veel voorkomende factor van het verouderingsproces. Dat wil niet zeggen dat je ze leuk moet vinden. Je gezicht is dagelijks in beweging en de afname van de natuurlijke huidelasticiteit zorgt voor het ontstaan van lijntjes en rimpels. Gelukkig zijn er veel injectables en Botuline Toxine behandelingen die je helpen om weer een stralende, gladde huid te krijgen. Maar hoe weet je met dit brede scala aan behandelingen welke opties het beste voor je zijn? Dokter Irene geeft je advies om rimpels van het voorhoofd te behandelen.

Oorzaak voorhoofd rimpels

Er zijn veel factoren die voorhoofdsrimpels veroorzaken, variërend van het dagelijks gebruik van verschillende gezichtsspieren tot een verlies van huidelasticiteit door het ouder worden. De belangrijkste oorzaak is de activiteit van de frontale spier die je wenkbrauwen opheft en daarom rimpels op je voorhoofd veroorzaakt. Daarnaast zijn de spieren rond je ogen verantwoordelijk voor rimpels op je voorhoofd, kraaienpootjes en rimpels boven de wenkbrauwen.

Waarom krijg je rimpels?

Misschien vraag je je af of je niet vanaf je jonge tienerjaren een anti-verouderingscrème had moeten gebruiken? Of had je wat minder in de zon moeten zitten? Voorhoofdsrimpels zijn vervelend, maar hoeven je leven niet te beheersen. Dokter Irene kijkt tijdens een gratis consult naar de oorzaak van de rimpels op je voorhoofd. 


Deze rimpels kunnen om twee redenen ontstaan:

• De spieren in je voorhoofd zijn overbelast, waardoor zogenaamde dynamische rimpels ontstaan.
• De rimpels zijn een gevolg van omgevingsfactoren, zoals beschadiging door de zon, waardoor statische rimpels ontstaan.


Het goede nieuws? Botuline Toxine is effectief bij het behandelen van dynamische rimpels, waaronder:

• Voorhoofdsrimpels.
• De rimpels tussen je wenkbrauwen.
• Kraaienpootjes rond de ogen.

Voorhoofdsrimpels behandelen met Botuline Toxine

De eerste lijntjes ontwikkelen zich mogelijk al vanaf je 25e levensjaar. Als je een expressief iemand bent, ben je vatbaarder voor lijntjes en rimpels dan anderen. Om te voorkomen dat je grote rimpels ontwikkelt, kun je al op dat moment een behandeling overwegen. Hoe later je begint, hoe moeilijker het is om de ideale resultaten te bereiken. Dokter Irene waarschuwt aan de andere kant voor overmatige behandelingen. Het gebruik van te veel Botuline Toxine kan een onnatuurlijk, stijf uiterlijk veroorzaken. Je moet beweging hebben en jezelf uit kunnen drukken, maar niet zo sterk dat er diepe rimpels ontstaan. Natuurlijke, subtiele resultaten zijn het mooiste en geven je een frisse uitstraling.

Dynamische rimpels behandelen

Dynamische rimpels zijn een gevolg van spierbewegingen, zoals wanneer je lacht, fronst of met je ogen tuurt. De bekendste voorbeelden van dynamische rimpels zijn de kraaienpootjes rond je ogen en de lijntjes op je voorhoofd. Botuline toxine injecties verlammen en ontspannen de spieractiviteit tijdelijk. Het is een goede behandeltechniek voor dynamische rimpels en een prima manier om je jeugdige uiterlijk te herstellen.

Statische rimpels verwijderen

Statische rimpels worden veroorzaakt door verlies van elasticiteit en collageen in je huid of door beschadiging door de zon of roken. Je huid wordt dunner en droger, de vorm van je gezicht verandert met de leeftijd door volumeverlies. Fillers of injectables zijn bij deze rimpels effectiever dan Botuline Toxine. Fillers liften de huid, strijken lijntjes en rimpels glad, herstellen volumeverlies en geven je een frissere uitstraling. Fillers zoals Juvederm zijn bijzonder geschikt voor fijne lijntjes en rimpels rond je mond.


Het behandelen van voorhoofdsrimpels gebeurt meestal met Botuline Toxine. Je spieren nemen een ontspannen toestand aan, waardoor de huid erboven gladder wordt. Tijdens een gesprek met Dokter Irene krijg je uitleg over de behandelmogelijkheden die het beste bij je passen. Soms kan dit ook een combinatie van Botuline Toxine en fillers zijn.

Snelle behandeling, korte hersteltijd

Een Botuline Toxine en filler behandeling verloopt snel. Je bent doorgaans zo’n 10 tot 30 minuten onder behandeling. Het is in principe niet nodig om de huid eerst te verdoven. Je voelt nauwelijks iets van het aanprikken van de huid. In de injectables is vaak een verdovende vloeistof aanwezig, zodat de pijn beperkt is. Na afloop van de behandeling is de huid rood, licht gezwollen en voelt het injectiegebied geïrriteerd aan. Deze bijwerkingen zijn van korte duur en nemen in de uren na de behandeling snel af. Het is niet nodig om vrij te nemen van je werk. Let er de eerste uren op dat je je gezicht en het behandelde gebied niet aanraakt. Ga niet liggen en vermijd druk op je hoofd. Overleg met de arts welke verzorgingsproducten je het beste kunt gebruiken.

Kosten behandeling rimpels voorhoofd

Natuurlijk wil je weten wat de kosten zijn van een behandeling om voorhoofdsrimpels te verwijderen. Omdat er verschillende behandelmogelijkheden zijn en combinaties niet ongebruikelijk zijn, krijg je een antwoord op deze vraag tijdens een consult. Het consult is bedoeld om de behandeltechnieken toe te lichten en een behandelplan op te stellen. Op basis van dit persoonlijke behandelvoorstel krijg je een offerte, waarin de kosten toegelicht worden. Iedereen heeft unieke wensen en geen Botuline Toxine of filler behandeling is hetzelfde. Botuline Toxine en fillers zijn relatief veilige behandeltechnieken die goede resultaten bieden. Je bent lange tijd verlost van rimpels en lijntjes. Kies altijd voor behandeling door een gespecialiseerde arts. Dokter Irene is een gespecialiseerd cosmetisch arts en lid van de NVCG – Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde. Je bent in ervaren, deskundige handen.

Behandelingsopties vergelijken

Of fillers of Botuline Toxine de beste keuze voor je is, hangt af van een aantal factoren. De eerste is de dynamiek van je gezichtsspieren. Daarna overleg je met de arts welk type diepe voorhoofdsrimpels je hebt. In sommige gevallen is een combinatie nodig om dynamische en statische rimpels glad te strijken. Het gratis consult en de behandelingen zijn in Delft. Dokter Irene vindt het belangrijk om het gewenste resultaat te behalen. Om dit te doen begint een behandeling altijd met een professioneel consult. Samen met de arts bespreek je het doel, het behandeltraject en de kosten. Dokter Irene heeft als doel dat je met een gerust hart en vertrouwt gevoel terugkijkt naar het consult. Ben je het beu om die diepe tekenen van veroudering op je voorhoofd te zien? Dokter Irene helpt. Bel of WhatsApp vandaag voor het maken van een afspraak +31 6 23765159.