Kraaienpootjes behandelen

Is kraaienpootjes behandelen mogelijk? Sommige mensen zijn trots op hun ‘lachrimpels’. Deze rimpels zijn niet storend of vervelend. Als vroegtijdige rimpels je uitstraling verouderen, vraag je jezelf misschien af hoe je kraaienpootjes kunt voorkomen of behandelen. De huid rond je ogen is één van de eerste delen van je gezicht waar de fijne lijntjes, rimpels en plooien ontstaan, maar is er iets wat je er aan kunt doen? Dokter Irene helpt je door kraaienpootjes met mooie resultaten te behandelen.

Kraaienpootjes behandelen voor een gladde huid

Kraaienpootjes zijn de rechte treklijntjes rond je ogen. Ze worden veroorzaakt door normale, dagelijkse gezichtsbewegingen, zoals loensen, lachen en glimlachen. Soms is de beste manier om natuurlijke veroudering te accepteren, goed voor jezelf te zorgen en als dat goed voelt advies vragen aan een ervaren cosmetisch arts. Onthoud dat kraaienpootjes natuurlijk zijn. Als je genoeg lacht om fijne lijntjes rond je ogen te krijgen, dan doe je zeker iets goed! Wil je de huid rond je ogen gladder houden, dan helpt Dokter Irene je daar graag bij.

Oorzaak kraaienpootjes, lijntjes en rimpels

Het eenvoudigste antwoord op de vraag hoe kraaienpootjes ontstaan, is het verouderingsproces. Naarmate je ouder wordt, neemt de natuurlijke aanmaak van collageen en elastine af. Deze eiwitten zijn onder andere verantwoordelijk voor het geven van een stevig uiterlijk aan de huid. Wanneer de huid rond je ogen dunner wordt, is deze gevoeliger voor het vormen van rimpels. Niet alleen lachen zorgt ervoor dat je rimpels krijgt. Bijna elke gezichtsuitdrukking die je maakt, gebeurt door het samentrekken van de kleine spieren in het gebied rond de ogen. Het is bijna onmogelijk om kraaienpootjes te vermijden door te stoppen met lachen. Maar er zijn bepaalde dingen die je helpen bij het behandelen van kraaienpootjes.

Kraaienpootjes voorkomen

Een stralende huid verzorg je door deze op de juiste manier te reinigen, te verstevigen en te hydrateren. Ook een hoogwaardige oogcrème maakt een verschil. Breng oogcrème voorzichtig aan met je ringvinger, waar je de minste hoeveelheid druk mee uitoefent op de gevoelige huid rond je ogen. Andere voorzorgsmaatregelen tegen huidveroudering zijn het gebruik van een goede zonnebrandcrème, voldoende slaap, hydratatie, stoppen met roken en het beperken van alcohol, zullen helpen om vroegtijdige veroudering van de huid te voorkomen. Maar zelfs je beste inspanningen zijn misschien niet genoeg om kraaienpootjes helemaal te voorkomen. Gelukkig heeft Dokter Irene verschillende behandelingsopties.

Kraaienpootjes succesvol behandelen

Welke nieuwe behandelingen, producten of technologieën er ook uitkomen, er zijn twee opties die bovenaan staan voor de behandeling van kraaienpootjes, Botuline Toxine en fillers. Beide behandelingen zijn veilig, buitengewoon effectief en komen voor herhaling in aanmerking. Zorgen kraaienpootjes ervoor dat je er ouder uit ziet dan je daadwerkelijke leeftijd? Maak een afspraak bij Dokter Irene om te praten over de mogelijkheden om je kraaienpootjes te behandelen.

Botuline Toxine voor kraaienpootjes

Botuline Toxine behoort tot de populairste behandelingen om matige tot ernstige kraaienpootjes en fronsrimpels aan te pakken. De behandeling duurt minder dan 15 minuten en kan tussen je werkzaamheden door plaatsvinden. Dokter Irene past je persoonlijke behandelplan aan, aan de verwachtingen die je hebt. Deze aanpak zorgt ervoor dat je er altijd natuurlijk en gezond uitziet. Botuline Toxine zorgt voor langdurige resultaten, zodat je maandenlang geniet van een gladdere en jonger uitziende huid. Botuline Toxine is ontwikkeld om de oorzaak van kraaienpootjes direct aan te pakken. Het injecteren van botuline toxine verlamt tijdelijk de spieren die verantwoordelijk zijn voor rimpels en diepe lijntjes, zodat ze zich kunnen ontspannen. Het resultaat is dat je huid er gladder uitziet en kraaienpootjes verminderen, zonder de omliggende weefsels te beschadigen. Botuline Toxine is een effectieve behandeling en veilig voor de meeste mensen die zonder operatie het natuurlijke uiterlijk willen verbeteren.

Geen downtime met Botuline Toxine

Een van de grootste voordelen van Botuline Toxine is de effectiviteit van de behandeling zonder operatie of herstel. Er zijn geen incisies nodig en je kunt direct na de behandeling je normale activiteiten hervatten. Binnen 48 uur zie je een aanmerkelijke verbetering van je uiterlijk, terwijl de spieren zich blijven ontspannen, blijft je huid er gladder, strakker en jonger uitzien. Hoewel Botuline Toxine geen permanente oplossing is om de tekenen van veroudering om te keren, kan je met vervolgbehandelingen de resultaten ook op langere termijn veilig behouden. Om meer te weten te komen over een Botuline Toxine behandeling, plan je een consult bij Dokter Irene.

Fillers voor kraaienpootjes

Afhankelijk van de oorzaak van je kraaienpootjes, kan Dokter Irene een filler zoals Juvederm of Restylane aanbevelen in plaats van Botuline Toxine. Deze fillers bevatten natuurlijk hyaluronzuur, dat voorkomt in bindweefsels en ruimtes onder de huid opvult. Omdat fillers effectief zijn om de huid er voller uit te laten zien, geeft het doorgaans mooie resultaten bij het behandelen van kraaienpootjes en andere soorten rimpels. Een filler behandeling duurt langer dan Botuline Toxine injecties. Omdat fillers werken door materiaal onder de huid toe te voegen en niet de spieren onder de huid te verlammen, zie je direct positieve effecten. Fillers hebben soms milde bijwerkingen, zoals roodheid, zwellingen en blauwe plekken op de injectieplaatsen. Net zoals Botuline Toxine hebben fillers tijdelijk effect.

Kosten behandeling bij kraaienpootjes

Als je voor een consult bij Dokter Irene komt, krijg je een behandelvoorstel op maat. Botuline Toxine behandelingen bij kraaienpootjes zijn beschikbaar vanaf € 149, terwijl fillers vanaf € 299 worden toegepast. Zorgverzekeraars vergoeden cosmetische behandelingen niet. Laat je de behandeling herhalen? Vaak blijven de resultaten vanaf een tweede behandeling langer zichtbaar.

Gratis consult

Maak je je zorgen om kraaienpootjes? Vraag je je af hoe je weer een jeugdige uitstraling krijgt? Misschien is een Botuline Toxine of filler behandeling de behandeling waar je naar op zoek bent. Een operatieve ingreep is zeker niet altijd nodig om je huid er gladder en strakker uit te laten zien. Dokter Irene helpt je graag om er weer op je best uit te zien! Een consult is bedoeld om je de verschillende behandeltechnieken te laten zien en te onderzoeken wat het beste bij je past. Om een afspraak te maken neem je telefonisch contact op met +31 6 23765159 of vul je je persoonlijke gegevens in via het online afspraken systeem.