Putjes in de kin behandelen

Heb je last van putjes in de kin? Putjes en lijntjes worden veroorzaakt door het bewegen van je mond. Zowel de putjes als de (onzichtbare) lijntjes zijn het gevolg van de spieren in je kin. Als je ouder wordt, worden de spieren minder lang. Tegelijkertijd zijn het door het regelmatig gebruik krachtige spieren geworden. Putjes in de kin zijn het gevolg van een overactieve spier. Natuurlijke remedies en crèmes helpen onvoldoende bij het verbergen van deze onregelmatigheden. Gelukkig heeft Dokter Irene de ideale oplossing voor putjes en rimpels op je kin.

Ontstaan van kuiltjes en putjes in de kin

De term putjes in de kin wordt gebruik om de huid te omschrijven die een putvorming uiterlijk heeft. In de kin zijn talloze kleine kuiltjes zichtbaar. Niet zelden maken mensen de vergelijking met het uiterlijk van een sinaasappelschil. Als je bekend bent met zulke kuiltjes of putjes, ben je misschien niet tevreden met je uiterlijk en verlang je naar een gladdere huid. De putjes laten zich met make-up en/of andere cosmetische behandelingen nauwelijks verbergen. Gelukkig zijn er niet-chirurgische behandelingen die het uiterlijk van de putjes minimaliseren. De oorzaak van deze putjes in of op je kin zijn een gevolg van een hyperactieve kinspier, welke te veel samentrekt. De overactiviteit heeft meerdere oorzaken. Het samentrekken gaat onbewust, bijvoorbeeld als je jezelf concentreert op een bepaalde taak. De enige manier om putjes vorming te stoppen, is door de spier te ontspannen. Dokter Irene doet dit met behulp van botuline toxine injecties.

Behandelingen voor een gerimpelde kin

Als je je zorgen maakt over het uiterlijk van je kin met putjes, ben je misschien op zoek naar een oplossing. Botuline Toxine is een goede behandelingsoptie voor putjes en rimpels op de kin. Botuline toxine pakt de spier aan die verantwoordelijk is voor het probleem. De kuiltjes vormen zich, omdat de kinspier te veel en te vaak samentrekt. De putjesvorming stopt als de samentrekking van de spier stopt. Dit is precies hetgeen dat Botuline Toxine doet, het stilleggen van de spiertrekking. Het werkzame eiwit blokkeert het signaal dat de zenuwen naar de spieren overbrengen, waardoor het voor spier onmogelijk is om zich samen te trekken. Het resultaat hiervan is dat de spier zich ontspant, de huid verzacht en de putjes verdwijnen.

Voor- en nadelen Botuline Toxine injecties kin

Dokter Irene heeft in de loop der jaren het vertrouwen van zowel vrouwen als mannen opgebouwd bij het toepassen van Botuline Toxine behandelingen voor onder meer putjes op de kin.


Voordelen van de behandeling zijn:

• Veilige toediening door een ervaren, professionele cosmetisch arts.
• Geen last meer van putjes en lijntjes op de kin gedurende drie tot zes maanden.
• Verbetering van het zelfvertrouwen.
• Effecten zichtbaar vanaf 5 tot 9 dagen na de behandeling.

Nadelen van de behandeling zijn:
• Kleine bijwerkingen, zoals zwellingen en roodheid.
• Kan enige beweging van het gezicht beperken.


Door te kiezen voor een behandeling bij Dokter Irene, profiteer je van de kennis en ervaring van een gespecialiseerde cosmetisch arts. Dokter Irene werkt alleen met producten van de hoogste kwaliteit voor een natuurlijk resultaat bij de behandeling van putjes en lijntjes op je kin.

Botuline Toxine behandeling overactieve kinspier

Een Botuline Toxine behandeling is een relatief eenvoudige behandeling die niet veel tijd in beslag neemt. Het proces gaat snel en je bent niet langer dan een paar minuten onder behandeling. De uitvaltijd is minimaal, wat betekent dat je meteen kunt terugkeren naar je dagelijkse activiteiten. De behandeling begint met het schoonmaken van het behandelgebied. Een enkele keer markeert de arts het gebied waar de injecties worden ingebracht om zo een nauwkeurige plaatsing van de botuline toxine te garanderen. De arts injecteert de Botuline Toxine en oefent wat druk uit op het behandelgebied. Hoewel je dit misschien als ongemakkelijk ervaart, is het gevoel van korte duur. Onmiddellijk na de behandeling kun je tijdelijk last hebben van roodheid of blauwe plekken op je kin. Hoewel sommige mensen vrij snel een verschil in de huid opmerken, duurt het 5 tot 9 dagen voordat zichtbare resultaten beginnen te verschijnen. Het optimale resultaat is na ongeveer twee weken zichtbaar.

Vooronderzoek Botuline Toxine

Voordat je de Botuline Toxine injecties laat zetten, kom je bij Dokter Irene voor een consult. Het consult is bedoeld om je geschiktheid te beoordelen en te laten zien wat Botuline Toxine voor de putjes en rimpels op je kin kan betekenen. Een Botuline Toxine behandeling is ideaal als je op zoek bent naar een tijdelijke, niet-operatieve correctie van de putjes in je kin. De behandeling is niet geschikt voor mensen onder de 18 jaar, vrouwen die zwanger zijn en/of borstvoeding geven. Mensen die allergisch zijn voor de bestanddelen van Botuline Toxine komen niet voor de behandeling in aanmerking. Dat geldt ook voor mensen die bepaalde chronische aandoeningen hebben. De arts onderzoekt je huid en kijkt hoeveel eenheden Botuline Toxine nodig zijn om een natuurlijk resultaat te krijgen. Als je voor de behandeling in aanmerking komt, krijg je een offerte op maat.

Wachttijd Botuline Toxine behandeling

Meestal is het mogelijk om direct na het consult de Botuline Toxine behandeling toe te laten passen. Bij Dokter Irene kun je een behandeling met botuline toxine ondergaan vanaf € 140. De effecten van de behandeling houden meerdere maanden aan. Omdat Botuline Toxine een relatief veilige behandeling is, kun je daarna kiezen voor een nieuwe behandeling. Als je de Botuline Toxine injecties vaker laat zetten, blijven de effecten langer aanwezig.

Gratis Botuline Toxine consult

Heb je last van putjes of rimpels op de kin en stoor je je daaraan? Maak een afspraak voor een gratis consult bij Dokter Irene. Met een Botuline Toxine behandeling ben je snel van de kuiltjes verlost en ziet je huid er gladder en strakker uit. Het is een minimaal-invasieve en nauwelijks pijnlijke cosmetische behandeling. Wil je meer weten over de behandeling en/of ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor injecties met botuline toxine? Een afspraak bij Dokter Irene maak je online via het afspraken systeem, maar je kunt ook telefonisch contact opnemen. Dokter Irene is bereikbaar op +31 6 23765159. We laten je graag de mogelijkheden en resultaten van Botuline Toxine bij putjes op de kin zien.