Gummy smile

Sommige mensen hebben het gevoel dat wanneer ze lachen, er te veel van het tandvlees zichtbaar is. Dit wordt vaak een ‘gummy smile’ genoemd. Als bij het lachen je bovenlip te ver boven je tandvlees uitkomt, kan een onaantrekkelijke glimlach ontstaan. Een van de oorzaken van een gummy smile is een hyperactieve spier die je bovenlip optilt. Dit wordt soms verergerd doordat je dunne bovenlip het bovenste tandvlees nog verder bloot legt. Gelukkig weet Dokter Irene een gummy smile eenvoudig en effectief te corrigeren met een Botuline Toxine behandeling, om zo de spieractiviteit te verminderen.

Omschrijving en oorzaken gummy smile

Wordt je tandvlees blootgelegd als je glimlacht? Een gummy smile ontstaat als je bovenlip tijdens het lachen te veel boven je tanden komt. Het zichtbaar worden van te veel aan tandvlees is niet altijd even aantrekkelijk. 


Veel voorkomende oorzaken van een gummy smile zijn:

• Abnormale vergroting van het tandvlees, bekend als gingivale hypertrofie.
• Overmatige groei van de bovenkaak, door genetische aanleg waardoor meer tandvlees zichtbaar is.
• Korte of hyperactieve bovenlip, waardoor het tandvlees groter lijkt dan normaal.
• De grootte en vorm van tanden zorgt er soms voor dat er meer tandvlees vrij komt bij het lachen.

Botuline Toxine behandeling tandvleeslach

Helaas is een tandvleeslach een glimlach die je niet snel vergeet. We beschouwen een mooie glimlach als één van de aantrekkelijkste dingen van andere mensen. Een mooie, stralende glimlach verandert meer dan alleen je uitstraling. Glimlachen zonder overmatig veel tandvlees te laten zien is een investering die je doet in je eigen welzijn en zelfvertrouwen. Dokter Irene helpt je met het eenvoudig en effectief behandelen van een ontsierende gummy smile. Botuline Toxine ontspant de spieren in de bovenlip en voorkomt dat deze hyperactief is, zodat je tandvlees beter bedekt blijft. Botuline toxine injecties bij een gummy smile gebeuren in het gebied tussen je neus en bovenlip. Het resultaat is een aantrekkelijkere en natuurlijkere glimlach.

Minimaal invasieve procedure

Een Botuline Toxine behandeling is minimaal invasief. De bovenlipspier ontspant, waardoor deze als je lacht niet meer zoveel zover omhoog gaat. De behandeling is bijzonder effectief en de resultaten houden ruim drie maanden aan. Als je de behandeling laat herhalen, blijven de resultaten langer effectief. Onmiddellijk na een Botuline Toxine behandeling mag je weer aan het werk. Er is geen hersteltijd. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat je de eerste uren niet over het behandelde gebied wrijft. Botuline Toxine bereikt gemiddeld twee weken na het injecteren het optimale effect.

Voordelen Botuline Toxine gummy smile

Het aantal eenheden Botuline Toxine dat nodig is om je gummy smile te herstellen, hangt af van de mate waarin het tandvlees zichtbaar is. Je bespreekt dit tijdens een consult bij Dokter Irene. Zij laat direct zien hoe de behandeling gebeurt en waar de botuline toxine wordt geïnjecteerd. 


Voordelen van een Botuline Toxine behandeling bij een gummy smile zijn onder andere:

• Botuline Toxine injecties veroorzaken weinig ongemak en zijn veilig te herhalen.
• Het herstel is onmiddellijk, zodra de behandeling is voltooid.
• De behandelmethode is kosteneffectief in vergelijking met chirurgische en/of andere behandelingsopties.
• Resultaten zijn natuurlijk en snel.
• De injecties zijn aanpasbaar, afhankelijk van het gewenste resultaat.

Verwachtingen en resultaten

Als je ervoor kiest om een gummy smile met Botuline Toxine te laten corrigeren, kun je het volgende verwachten: Een arts injecteert de botuline toxine in de spier van je bovenlip, waardoor de trekkracht op de bovenlip afneemt en je tandvlees bij het lachen minder zichtbaar is. Is je gummy smile het resultaat van een dunne bovenlip? Dokter Irene kan naast botuline toxine een filler zoals Juvederm gebruiken om je bovenlip op te vullen. Welke behandeling of combinaties je ook kiest, je kunt er zeker van zijn dat Dokter Irene ervoor zorgt dat je een mooie, natuurlijk ogende glimlach krijgt. Een behandeling vereist weinig downtime, al kun je direct na de injecties wat lichte zwellingen in het behandelgebied ervaren. Botuline Toxine is een typische ‘lunchtijd’ behandeling.

Veilige behandeling, klein risico op bijwerkingen

Bijwerkingen na een Botuline Toxine behandeling bij een gummy smile komen niet vaak voor. Als gespecialiseerd cosmetisch arts heeft Dokter Irene veel ervaring met deze behandeling. Door het aanprikken van de huid, zijn lichte zwellingen mogelijk. Blauwe plekjes zijn zeldzaam, maar niet helemaal ondenkbaar. Botuline toxine wordt op zorgvuldige en symmetrische manier geïnjecteerd. Dat betekent dat de arts op beide kanten van je bovenlip een injectie geeft. Aan de hand van vooronderzoek is bepaald op welke plaatsen de injecties precies gegeven worden. Onervaren of minder ervaren artsen plaatsen soms door gebrek aan kennis en ervaring de injecties op de verkeerde plaatsen waardoor een asymmetrisch resultaat ontstaat. Nazorginstructies zijn beperkt. Wrijf of masseer je bovenlip tot 48 uur na de behandeling niet en wees voorzichtig met blootstelling aan de zon.

Kosten Botuline Toxine behandeling gummy smile

Een tandvleeslach of gummy smile is met botuline toxine injecties vaak eenvoudig te verhelpen. De behandeling duurt ongeveer 20 tot 30 minuten en doe je tussen je gewone werkzaamheden door. Hoeveel je betaalt voor de behandeling, hangt af van het aantal eenheden Botuline Toxine dat de arts gebruikt en/of je de injecties in combinatie met bijvoorbeeld een lipfiller ondergaat. Omdat een gummy smile een cosmetisch ‘probleem’ is, vergoeden zorgverzekeraars deze Botuline Toxine behandeling over het algemeen niet. Je krijgt een offerte op maat, tijdens een consult in de kliniek.

Adviesgesprek Botuline Toxine behandeling

Stoor je jezelf aan je glimlach, omdat je tandvlees meer dan wenselijk zichtbaar is? Met een veilige en snelle Botuline Toxine behandeling ziet je glimlach er mooi uit en hoef je niet langer je hand voor je mond te houden. Maak gerust een afspraak voor een gratis consult bij Dokter Irene. Samen kijken we naar je gummy smile en laten we zien hoe je hier met botuline toxine injecties van af komt. Het effect van een botuline toxine behandeling ontwikkelt zich gestaag. Gemiddeld is het effect na twee weken optimaal en houdt een aantal maanden aan. Daarna is het mogelijk om de behandeling te laten herhalen. Wil je meer weten over de Botuline Toxine behandeling en/of heb je vragen over misschien een dunne bovenlip? Maak online een afspraak via het afsprakensysteem of neem telefonisch contact op via +31 6 23765159.