Overmatig zweten

Heb je je ooit beschaamd gevoeld door overmatig zweten? Ben je betrapt op zweetplekken of gedwongen om bepaalde kleuren kleding te vermijden? Ben je bezorgd over de geur die met zweten onder de oksels in verband wordt gebracht? Botuline Toxine injecties bij overmatig zweten zijn de oplossing waar je naar op zoek bent. Het goede nieuws is dat je na een Botuline Toxine behandeling jezelf vrijer voelt om te dragen wat je maar wilt. Je voorkomt dat je kleding verpest wordt door constante zweetplekken en de gênante zweetgeur is weer beheersbaar. Laat hyperhidrose je leven niet langer beheersen en maak een afspraak voor een consult bij Dokter Irene.

Overmatig zweten of hyperhidrose

Ernstig zweten kan over je hele lichaam voorkomen, maar komt het meest voor in de oksels, handen, voeten en het voorhoofd. Overmatig zweten of hyperhidrose beïnvloedt helaas vaak je leven. Het beperkt de kledingopties uit angst voor zweetvlekken en voorkomt dat je ten volle geniet van je sociale leven. Hyperhidrose veroorzaakt een afname van het zelfvertrouwen en verlegenheid bij het opheffen van je armen of het schudden van handen. Gelukkig zijn er behandelingen beschikbaar om overmatig zweten tegen te gaan. Botuline Toxine is één van de meest populaire en effectieve methoden om hyperhidrose aan te pakken. Botuline toxine werkt door de zweetklieren te remmen, dankzij injecties rechtstreeks in het probleemgebied. Omdat er verschillende behandelingsopties zijn, is het belangrijk om een ervaren arts te raadplegen, zoals Dokter Irene. Deze specialist helpt je bij het opstellen van het beste behandelprotocol.

Zweten is gezond

Zweten is een natuurlijk lichaamsproces en goed voor je gezondheid. Zweten helpt de basistemperatuur van je lichaam te reguleren. Deze temperatuur stijgt als je het warm hebt of als je aan het sporten bent, maar ook als je nerveus of gestrest bent stijgt je temperatuur. De zweetklieren scheiden in deze situaties water en mineralen af. Als je uit de situatie komt die de temperatuur stijging veroorzaakt, neemt het signaal om te zweten af. Ben je bekend met overmatig zweten, dan blijft het signaal om te stoppen met zweten weg. Hyperhidrose is soms een teken van een onderliggende medische aandoening. Als je overmatig zweet zonder bekende reden, is het belangrijk om een ervaren arts te raadplegen.

Oorzaken hyperhidrose

De oorzaak van hyperhidrose hangt af van het type hyperhidrose dat je hebt:

  • Primaire hyperhidrose. Je hebt last van overactieve zweetklieren in specifieke lichaamsgebieden, zoals oksels, handen, voeten of gezicht. De oorzaak is niet helemaal duidelijk, hoewel onderzoekers aannemen dat genetische invloeden een rol spelen.
  • Secundaire hyperhidrose. Het overmatig zweten is gevolg van een medische aandoening of bijwerking van een medicijn. Secundaire hyperhidrose treedt op over grote delen van je lichaam. Bekende aandoeningen met overmatig zweten tot gevolg zijn onder andere malaria, neurologische aandoeningen, TBC, HIV en leukemie. Het is belangrijk om eerst de aandoening te behandelen. 

Botuline Toxine behandeling voor hyperhidrose

Botuline toxine is een goedgekeurde medische behandeling voor overmatig zweten. Botuline Toxine injecties worden gebruikt om de zweetklieren uit te schakelen. De werking van de klieren stopt en het zweten neemt sterk af. De effecten van de behandeling houden vier tot zes maanden aan, afhankelijk van het gebied dat je laat behandelen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat Botuline Toxine het zweten met ruim 80% tot 85% vermindert.

Veilige behandelmethode

Dokter Irene past Botuline Toxine behandelingen bij overmatig zweten succesvol toe. Het aantal exacte eenheden Botuline Toxine injecties varieert, afhankelijk van de behoefte die je hebt. Binnen een paar dagen na de behandeling, treedt verlichting van zweten in het behandelde gebied op en er is geen hersteltijd na de procedure. Direct na de Botuline Toxine injecties mag je de normale dagelijks activiteiten en werkzaamheden hervatten. Botuline toxine is een snelle en effectieve manier om hyperhidrose te behandelen. Dokter Irene heeft veel ervaring met het gebruik van Botuline Toxine bij de behandeling van overmatig zweten aan de handen, voeten, oksels en het gezicht.

Hyperhidrose gaat niet vanzelf over

In de meeste gevallen gaat overmatig zweten niet vanzelf over. Zeker als hyperhidrose een gevolg is van een medische aandoening of medicijngebruik, is het nodig om deze problemen aan te pakken en zo het zweten tegen te gaan. Praat met een ervaren arts over de problemen en klachten die je ervaart. Na een zorgvuldige medische beoordeling krijg je de beste behandeling aanbevolen om de symptomen van de aandoening tegen te gaan. Dokter Irene zal, op basis van je unieke situatie, aanbevelen wat de beste behandelmethode is. Over het algemeen is hyperhidrose onschadelijk. Ook als je overmatig zweet, kan je dagelijkse werkzaamheden normaal gesproken wel uitvoeren, al is het zweten hierop mogelijk van invloed. Soms brengt veel zweten een extra risico op huidinfecties met zich mee. Zoek altijd medische hulp als je bij het zweten last hebt van pijn op de borst, een licht gevoel in je hoofd of misselijkheid.

Kosten en vergoeding Botuline Toxine bij hyperhidrose

De kosten van een Botuline Toxine behandeling by hyperhidrose in de oksels komen soms voor vergoeding in aanmerking, als een arts hyperhidrose heeft vastgesteld. Wel is je eigen risico van toepassing. Vaak is het zo dat je eerst alternatieve behandelingen zonder succes hebt geprobeerd, zoals voorgeschreven anti-transpiranten, plaatselijke behandelingen en/of orale medicatie. Het is belangrijk om je zorgverzekeraar te benaderen en te vragen hoe de vergoedingsmogelijkheden zijn. De exacte behandelkosten variëren van de gebruikte Botuline Toxine eenheden en het behandelgebied. Dokter Irene stelt een persoonlijk behandelvoorstel samen en bespreekt dit met je tijdens een gratis consult.

Begin vandaag met de behandeling van hyperhidrose

Wanneer je net als honderdduizenden andere mensen last hebt van overmatig zweten, waardoor de kwaliteit van je dagelijks leven wordt aangetast, is Dokter Irene er om je te helpen. Als gespecialiseerd cosmetisch arts kent Dokter Irene die nieuwste technieken en de beste behandelmethoden voor zweten. Maak vandaag nog een afspraak voor een intakegesprek. Het gesprek is bedoeld om je situatie in beeld te brengen en op basis van lichamelijk onderzoek een behandelplan samen te stellen. Je krijgt antwoord op de vragen die je hebt en je weet of en hoe je van dat vervelende zweten kan worden verlost. Een afspraak maak je telefonisch via +31 6 23765159 of door gebruik te maken van het online afsprakensysteem. Samen zoeken we de beste oplossing voor hyperhidrose.