Wenkbrauwlift

Als je last hebt van lijntjes tussen en boven je wenkbrauwen, wil je misschien een wenkbrauwlift met Botuline Toxine proberen. Dokter Irene biedt je een snelle, veilige en niet-chirurgische manier om een van de diepste en vaak vroegste rimpels in je gezicht te behandelen. Botuline Toxine tussen de wenkbrauwen verzacht de rimpellijnen en geeft je gezicht weer een frisse, jeugdige uitstraling.

Botuline Toxine wenkbrauwlift

Vrijwel iedereen ontwikkelt één of meerdere zichtbare rimpels tussen de wenkbrauwen. Het zijn vaak vervelende rimpels die verschijnen wanneer je huid elastine begint te verliezen. Afname van huidelasticiteit zorgt ervoor dat je huid niet terug kan veren, wanneer de spieren eronder buigen als je lacht, fronst, loenst, een verbaasde blik opzet of een wenkbrauw optrekt. Veel mensen hebben rond hun veertigste daardoor wenkbrauwlijnen. Het is niet ongebruikelijk om de eerste ontwikkelingen te zien als je in de dertig of twintig bent. Botuline Toxine is een effectieve manier om deze rimpeltjes en lijntjes zonder operatie glad te strijken. Bij een wenkbrauwlift injecteert Dokter Irene de Botuline Toxine direct tussen de wenkbrauwen, om de onderliggende spieren te ontspannen.

Spieren ontspannen

Na het injecteren van de botuline toxine ontspannen de spieren en zijn de voorhoofdspieren in staat je wenkbrauwen omhoog te ‘trekken’ en ze terug naar hun oorspronkelijke plaats te brengen. Dit maakt je huid gladder. De injecties zorgen er ook voor dat je ogen breder lijken, waardoor een vermoeide of droevige blik die vaak gepaard gaat met hangende wenkbrauwen, verdwijnt. Misschien heb je ook baat bij Botuline Toxine injecties aan de uiteinden van de wenkbrauwen, om ook deze spieren te ontspannen. Dit kan zorgen voor een extra ‘lift’ in het voorhoofd.

Effect wenkbrauwlift

Gefronste wenkbrauwen leiden tot afhangende, verlaagde oogleden. Veel mensen kiezen voor een chirurgische ooglidcorrectie. Dokter Irene laat je zien hoe je met een Botuline Toxine behandeling een frisse uitstraling krijgt. Botuline Toxine helpt de gezichtsspieren te ontspannen, zelfs als de effecten afnemen. Omdat de spieren los blijven, wordt je huid gladder en zie je hoe lijntjes en rimpels afnemen. De effecten van Botuline Toxine houden drie tot zes maanden aan. Het is veilig om de Botuline Toxine behandeling te herhalen.

Wenkbrauwpositie

De positie van de wenkbrauwen verschilt tussen mannen en vrouwen. Bij vrouwen is de ideale positie van de wenkbrauwen net boven de rand van de wenkbrauwboog, terwijl dit bij mannen juist op de rand is. Wenkbrauwchirurgie luistert nauw en leidt soms tot asymmetrie. Dit is een belangrijke reden waarom veel mensen kiezen voor een wenkbrauwlift met Botuline Toxine. Om het gewenste effect te krijgen, kom je eerst naar een consult bij Dokter Irene. Samen schatten we je wensen in en krijg je advies over de beste oplossing. Het injectiegebied hangt af van welk deel van de wenkbrauw je wilt laten corrigeren en van de conditie van de andere spieren in je gezicht. De andere delen van je gezicht blijven ongemoeid.

Snelle behandeling met minimale voorbereiding

Na je consult bij Dokter Irene krijg je instructies om je voor te bereiden op de wenkbrauwlift met botuline toxine. Als je bloedverdunners of pijnstillers gebruikt, krijg je het advies om deze een paar dagen niet te gebruiken. Er is geen uitgebreide of bijzondere voorbereidingstijd. De behandeling duurt 10 tot 30 minuten. Afhankelijk van de oppervlakte die je laat behandelen. Het bijzondere van Botuline Toxine injecties is de korte hersteltijd. Je kunt de injecties bij wijze van spreken in je lunchpauze laten zetten. De meeste werkzaamheden mag je direct weer uitvoeren. Er kan wat roodheid of gevoeligheid rond het injectiegebied optreden, maar dat neemt na een paar uur af.

Geen downtime

Omdat je direct na de wenkbrauwlift met Botuline Toxine naar huis mag en/of weer aan het werk gaat, zijn er geen strikte instructies die je moet volgen. Als je last hebt van napijn, mag je na overleg met de arts een pijnstiller gebruiken. Om de botuline toxine in het gebied van de wenkbrauwen te houden waar het hoort, moet je ervoor zorgen dat je je gezicht gedurende tenminste 4 uur na de behandeling niet aanraakt. Je krijgt het advies om ook 4 uur niet te gaan liggen, naar de sportschool te gaan en/of andere fysieke trainingen te doen. Bij onvoldoende aandacht verspreidt Botuline Toxine zich vanuit de gebieden waarin het is geïnjecteerd en komt het terecht op plaatsen waar je het niet wilt. Dit vermindert de effectiviteit en kan de spieren op onbedoelde plaatsen ontspannen.

Resultaten ontwikkelen zich snel

Het is belangrijk om te weten dat je de resultaten van een wenkbrauwlift met Botuline Toxine niet meteen ziet. Het duurt over het algemeen een paar dagen, voordat je een verschil begint te merken, met optimale resultaten na één tot vier weken. De resultaten houden vier tot zes maanden aan. Als je botuline toxine regelmatig laat injecteren, leer je de specifieke reactie van je lichaam op Botuline Toxine kennen. Je bent dan in staat om hierop in te spelen en te plannen. Het is vaak zo dat de effecten bij een tweede en de daarop volgende behandelingen langer aanhouden dan bij de eerste Botuline Toxine behandeling.

Kosten en vergoeding

Zorgverzekeraars vergoeden cosmetische Botuline Toxine behandelingen doorgaans niet. Als je een medische indicatie hebt, zijn er beperkte mogelijkheden. Dokter Irene werkt met de kwalitatief hoogwaardige producten van Botuline Toxine en Bocouture. De prijzen van een Botuline Toxine behandeling beginnen bij € 149. Wat een wenkbrauwlift met Botuline Toxine exact kost, hoor je tijdens een gratis consult.

Gratis consult

Als je hebt gemerkt dat je oogcontouren naar beneden lijken te hangen, is een wenkbrauwlift met Botuline Toxine misschien precies dat wat je nodig hebt. In plaats van onder het mes te gaan, is Botuline Toxine een nagenoeg pijnloze en goedkope optie waarmee je een frisse, jeugdige uitstraling krijgt. Ben je klaar om Botuline Toxine te proberen? Maak vandaag nog een afspraak bij Dokter Irene. Dokter Irene helpt iedereen graag om er op hun best uit te zien en zich goed te voelen. Of het nu je eerste keer is of je een terugkerende patiënt bent. Bereik je onvoldoende resultaat met het gebruik van een anti-rimpelcrème en wil je een professioneel behandeladvies? Bel of WhatsApp met +31 6 23765159.