Traangoot behandeling

Een traangoot filler behandeling is een populaire cosmetische oplossing om vermoeide ogen aan te pakken. Het is een niet-chirurgische procedure, waarbij zorgvuldig een gelachtige substantie in de specifieke gebieden rond je ogen wordt geïnjecteerd. De filler werkt om het volume dat door het verouderingsproces verloren is gegaan weer op te vullen. Het resultaat is een gladdere, jonger uitziende, stralende huid en een vermindering van rimpels en lijntjes. Dokter Irene behandelt een traangoot tijdens een korte procedure. De effecten van een traangoot behandeling zijn langdurig.

Cosmetische behandeling traangoot

Naarmate je ouder wordt, begint het gebied onder je ogen meer op te vallen. Dit is helaas niet in positieve zin. De verandering in je uiterlijk presenteert zich als donkere kringen en holtes onder je ogen, waardoor je er moe en uitgeput uitziet. De uithollingen onder je ogen hebben soms de vervelende neiging om wallen bloot te leggen, waardoor je uiterlijk er niet op vooruit gaat. Injecties met fillers helpen de gezichtscontouren rond de overgang tussen je oogleden en wangen te normaliseren. Je hebt hier niet direct een chirurgische ingreep voor nodig. Als de wallen onder je ogen echt ernstig zijn, biedt een ooglidcorrectie een betere oplossing. Fillers zijn een populaire niet-chirurgische behandeling bij (jong)volwassenen. Wil je een verjongde look, door af te rekenen met die vermoeid uitziende ogen? Als je gezondheid dat toelaat, is een filler behandeling meestal een uitstekende en minimaal invasieve oplossing.

Veranderingen traangootgebied

Het traangootgebied bestaat uit het grensvlak tussen je onderste oogleden en je boven wang. Het uithollen van dit gebied is één van de eerste veranderingen die op veroudering wijzen. Bij de ene persoon is dit eerder zichtbaar dan bij de ander. Opvallende veranderingen zijn een holler, donkerder, dieper en minder vitaal uiterlijk. Je ogen zien er enigszins verzonken uit en de donkere schaduwen wekken de indruk van vermoeidheid en ouderdom. Maar geen paniek! Dokter Irene biedt hulp. Tijdens het eerste consult neemt Dokter Irene je medische geschiedenis met je door en vindt een uitgebreid onderzoek van je ogen en gezicht plaats. Je bespreekt wat je met de behandeling wilt bereiken en wat de risico’s zijn, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen. Als een filler behandeling de juiste oplossing is, krijg je een prijsvoorstel. Voldoe je aan de gestelde voorwaarden? Dan kan de behandeling direct gebeuren.

Filler behandeling

Het injecteren van fillers is een niet-chirurgische cosmetische behandeling. Het is mogelijk om de injecties met of zonder verdoving toe te laten dienen. Dokter Irene werkt met de hoogwaardige hyaluronzuur fillers van Juvederm en Restylane, die werken om de natuurlijke collageenproductie te stimuleren en het volume dat verloren is gegaan op te vullen. Fillers hydrateren, verzachten en verjongen de huid, waardoor je een jeugdiger uitstraling hebt. Een behandeling duurt niet langer dan 30 minuten en kan in combinatie met een aanvullende behandeling, zoals een liquid facelift gebeuren. Tijdens het consult bespreek je het beste behandelplan.

Snelle resultaten

Fillers geven natuurlijke, onmiddellijke resultaten. Hoewel de effecten direct merkbaar zijn, is het uiteindelijke resultaat na ongeveer twee weken zichtbaar. Dit komt doordat je huid tijd nodig heeft om te ontspannen, glad te trekken en de fillers goed te laten integreren met de omliggende weefsels. De resultaten zijn zowel subtiel als natuurlijk, je uiterlijk veranderd niet dramatisch. Als ervaren cosmetisch arts, begrijpt Dokter Irene de anatomie van je gezicht en weet hoe subtiele, maar merkbare resultaten bereikt worden. Je neemt met de arts je verwachtingen door, zodat de behandeling naar wens kan worden uitgevoerd.

Korte herstelperiode, langdurige resultaten

Het herstel is meestal snel en de resultaten van een filler behandeling zijn normaal gesproken meteen zichtbaar. Omdat er geen downtime is, kun je reguliere werkzaamheden en activiteiten direct hervatten. Veel mensen gaan dezelfde dag weer aan het werk. De eerste dagen is er een klein risico op lichte tot milde zwellingen en blauwe plekjes. Om zwellingen te verminderen, mag je om de paar uur voorzichtig een koud kompres op je ogen aanbrengen. Je krijgt het advies om tenminste de eerste zes uur na de behandeling de traangoot niet aan te raken en/of over de huid te wrijven. Daarna mag je de huid voorzichtig en deppend wassen. Gebruik je make-up? Let op of dit kan volgens de instructies die je hebt gekregen. Overmatige sportieve inspanningen laat je twee dagen het beste achterwege laten en je blijft een paar weken uit de buurt van extreme hitte, zoals een sauna of zonnebank.

Duurzame, maar terugkerende behandeling

Hoewel de resultaten langdurig zijn, zijn fillers geen permanente oplossing. Om het effect te behouden, krijg je het advies om de behandeling te laten herhalen. Afhankelijk van het behandelde gebied, de gebruikte filler en de geïnjecteerde hoeveelheid blijft het effect zes tot twaalf maanden mooi. Dit is afhankelijk van onder andere je levensstijl. Je krijgt het advies om terug te komen naar Dokter Irene voor een controle en om het resultaat te beoordelen. Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan een snellere afbraak van de fillers, waaronder slechte voeding, roken en een gebrek aan lichaamsbeweging. Laat je de filler behandeling vaker toepassen? De resultaten kunnen dan langer aanhouden.

Veilige cosmetische behandeling

Een traangoot behandeling met fillers is een veilige behandeling. Vooraf vindt een uitbreidt consult plaats, waarin je ook een toelichting krijgt op de risico’s van de behandeling. Dokter Irene is een gespecialiseerd cosmetisch arts en als zodanig lid van de NVCG – Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde. De behandeling vindt alleen na gebleken geschiktheid plaats.

Gratis eerste consult

Stoor je je aan die donkere kringen onder je ogen? Heb je een vermoeide blik, terwijl je goed uitgerust bent? Vraag advies aan Dokter Irene. Maak een afspraak voor een gratis eerste consult en laat weten welke verwachtingen je van een cosmetische behandeling hebt. Bespreek je actuele gezondheid en geef een toelichting over de eventuele medische ingrepen die je in het verleden hebt laten behandelen en/of de aandoeningen waar je momenteel voor behandeld wordt. Je krijgt na een onderzoek van je gezichtshuid en de probleemgebieden een passend behandeladvies met een prijsopgave. Plan je afspraak via het online afsprakensysteem of neem telefonisch contact op met Dokter Irene via +31 6 23765159.