PRP / Plaatjes Rijk Plasma

PRP / plaatjes rijk plasma is een nieuwe injecteerbare cosmetische behandeling die het uiterlijk van je huid verbetert. De door de zon beschadigde huid ziet er zachter uit en tekenen van huidveroudering verdwijnen. Het is een natuurlijk en veilige behandeling, omdat Dokter Irene je behandelt met je eigen bloedplaatjes en plasma. Er is geen kans op infecties of allergische reacties, het doen geen pijn en de behandeling is snel voorbij. PRP / plaatjes rijk plasma zorgt voor een verhoogde collageenproductie, een strakkere en stevigere huid, minder fijne lijntjes, een verbeterde huidskleur en textuur.

Wat is PRP / plaatjes rijk plasma?

Een PRP-behandeling zorgt ervoor dat je lichaam zichzelf op natuurlijke wijze geneest. Bloedplaatjesrijk plasma is gunstig voor je huid, omdat het deze gladder, strakker en jonger maakt. Bloed bestaat uit componenten witte en rode bloedcellen, plasma en bloedplaatjes. Bloedplaatjes zijn belangrijk voor wondgenezing. Bloedplaatjesrijk plasma wordt in zowel de orthopedische geneeskunde, reconstructieve chirurgie en tandheelkunde gebruikt. Ook op dermatologisch vlak zijn PRP-behandelingen populair. Het bloedplaatjesrijke plasma stimuleert de aanmaak van collageen, als het in de huid geïnjecteerd wordt. Na het afnemen van bloed, gaat het buisje in een centrifuge waar het plasma en plaatjes van de rode en witte bloedcellen worden gescheiden. Daarna is het plasma klaar voor gebruik bij de PRP-behandeling.

Veelzijdige behandelmogelijkheden

Een van de voordelen van een PRP-behandeling is dat het voor bijna iedereen geschikt is. Omdat Dokter Irene werkt met je eigen bloed, kunnen er geen allergische reacties of infecties optreden. Ook wijst je lichaam de stof niet als onbekend af, omdat het een stof is die van nature in je lichaam aanwezig is. PRP-therapie heeft op verschillende manieren baat, zoals:

• Het verbeteren van acnelittekens;
• Het verstrakken en verstevigen van de huid;
• Verminderen van rimpels en fijne lijntjes;
• Verbetering van hyperpigmentatie;
• Het verbeteren van de huidteint;


Ook als je het gevoel hebt dat je huid er ouder uitziet dan je leeftijd, heeft bloedplaatjesrijk plasma een positief effect op het uiterlijk van de huid. Leid je aan bepaalde bloedaandoeningen of een stollingsstoornis waarvoor je bloedverdunners gebruikt? In deze gevallen is een PRP-behandeling helaas niet altijd mogelijk.

PRP behandelgebieden

Als behandeling tegen (huid)veroudering kan PRP op elk deel van het gezicht of lichaam toegepast worden. De meest voorkomende behandelgebieden zijn:

• De huid rond de ogen, die vatbaar is voor rimpels en fijne lijntjes;
• Boven- en onderooglid;
• Kin, lippen, wangen en kaaklijn;
• Voorhoofd en neusplooien;
• Nek, borst en decolleté;
• Handen en armen;


Een ander voordeel van een PRP-behandeling is dat het geschikt is voor alle huidtinten en huidtypes.

De PRP-behandeling

Voor de behandeling met bloedplaatjesrijk plasma vindt eerst een uitgebreid gesprek plaats met Dokter Irene. Samen bespreek je de huidproblemen en de resultaten die je wilt bereiken. Dokter Irene onderzoekt je huid nauwkeurig, waarbij extra aandacht gaat naar de gewenste behandelgebieden. Afhankelijk van de ernst van de aandoening en het verwachte resultaat, ontvang je een behandelplan op maat. Voor de geplande behandeldag krijg je het advies om je huid niet zonder zonnebrandcrème bloot te stellen aan de zon. Drink voldoende water om de huid te hydrateren en kom zonder make-up naar de kliniek.

Toepassen van de PRP-behandeling

Om de PRP-behandeling toe te passen, begint de arts met het afnemen van een buisje bloed. Het bloed gaat in de centrifugeermachine, waardoor het plasma en de bloedplaatjes van de bloedcellen worden gescheiden. Na het centrifugeren begint de behandeling. Het vooraf verdoven van de huid is niet altijd nodig. De arts injecteert het bloedplaatjesrijke plasma in de bovenste huidlagen van het behandelgebied. Zodra het plasma door de huidlagen is opgenomen, begint de huid te verjongen en verbetert het uiterlijk.

Herstel en bijwerkingen

Omdat een PRP-behandeling minimaal invasief is, is er weinig tot geen downtime. Je kunt normaal gesproken terugkeren naar je dagelijkse activiteiten. Mogelijke bijwerkingen die op kunnen treden zijn zwellingen en pijn op de injectieplaatsen. Ook kan enige irritatie en roodheid optreden. Deze gevoeligheden nemen na een of twee dagen af. Ben je gevoelig voor blauwe plekken? Het is mogelijk dat je donkere of paarse vlekken op de behandelde plekken ziet verschijnen, door er wat ijs op te leggen verminder je het ongemak snel. Je krijgt het advies om de eerste uren na de behandeling het behandelde gebied met rust te laten en niet aan te raken. In de eerste week na de behandeling bescherm je de huid tegen de zon en gebruik je een hydraterende crème, omdat de huid wat schilferig of droog kan zijn.

Resultaten plaatjes rijk plasma behandeling

Al na een paar dagen mag je de eerste resultaten verwachten. Je huid ziet er strakker uit, je gezicht is voller en je hebt een gezonde uitstraling. De resultaten blijven zich verbeteren in de loop van enkele weken tot na de behandelsessie. Cosmetisch artsen adviseren drie tot vier behandelsessies voor het beste resultaat. Daarna kun je een paar keer per jaar een nabehandeling laten toepassen om de effecten van de behandeling te behouden. Bij ernstigere aandoeningen of andere huidbeschadigingen stelt Dokter Irene vier tot zes behandelingen voor, met een tussenpauze van twee weken.

Bloedplaatjesrijk plasma en andere behandelingen

De PRP-behandeling is te combineren met andere (gezichts)behandelingen zoals chemische peelings, fillers en Botuline Toxine. Afhankelijk van de huidproblemen die je laat behandelen en de verwachtingen die je hebt, stelt Dokter Irene een combinatie voor. PRP-therapie verbetert de kwaliteit van je huid en zorgt voor een betere vochtretentie en vermindering van lijntjes en rimpels. Het is een snelle, eenvoudige effectieve procedure die in minder dan dertig minuten plaatsvindt. Het is volkomen natuurlijk, omdat de gebruikte componenten in je lichaam aanwezig zijn.

Consult PRP-behandeling

Dokter Irene beantwoord de vragen die je over de PRP-behandeling hebt tijdens een consult in de kliniek. Tijdens het consult praat je over je gezondheid, je medische geschiedenis, de huidproblemen die je ervaart en de verwachtingen die je van een behandeling hebt. Je ontvangt een behandelplan dat volledig op je situatie is toegespitst, inclusief een prijsofferte. Een afspraak maak je direct online, maar je mag ook telefonisch contact opnemen. Dokter Irene is bereikbaar op +31 6 23765159.