Ooglidcorrectie Rotterdam

Overweeg je een ooglidcorrectie in Rotterdam? Waar kijk je naar als je iemand ontmoet? Precies, elkaars ogen. Helaas is het gebied rond de ogen ook het gebied waar huidveroudering zich meestal begint te ontwikkelen. Wanneer de dunne huid van de oogleden ouder wordt, begint deze te hangen en te kreuken. Een ooglidcorrectie geeft je weer een jeugdigere uitstraling. Correctie van de bovenste en/of onderste oogleden maakt een enorm verschil in iemands uiterlijk, vaak is het verschil groter dan enige andere cosmetische gezichtsbehandeling. Dokter Irene vertelt je alles over een ooglidcorrectie Rotterdam.

Wat is een ooglidcorrectie Rotterdam?

Een bovenooglidcorrectie en onderooglidcorrectie zijn plastisch chirurgische ingrepen bedoelt om het uiterlijk van hangende oogleden, wallen en holtes onder de ogen te corrigeren. Cosmetisch artsen bereiken dit door overtollige huid en vet zorgvuldig te verwijderen en het verloren volume op de betreffende plaatsen aan te vullen. Een ooglidcorrectie op maat helpt verouderende ogen die er vermoeid, oud en soms nors uitzien, gladder, strakker en jeugdiger te maken. De meeste mensen zijn in staat binnen een week na de operatie hun normale activiteiten te hervatten. Zware inspanningen moet je wat langer vermijden. Een ooglidcorrectie pakt verschillende problemen aan, zoals:

• Afgezakte, hangende bovenoogleden;
• Overtollige huid langs de oogleden; 
• Vetophopingen onder je ogen die wallen veroorzaken;
• Rimpels boven en onder je ogen;
• Verlies van oogcontouren;
• De impressie van vermoeidheid of boosheid;

Behandeling op maat

Afhankelijk van je behoeften en verwachtingen, ontwikkelt Dokter Irene een chirurgisch plan dat je ogen een jeugdiger en energieker uiterlijk geeft. Je mag een natuurlijk ooglidcorrectie resultaat verwachten. Een ooglidcorrectie is in sommige gevallen medisch noodzakelijk, bijvoorbeeld als je bovenste oogleden je gezicht belemmeren waardoor je minder ziet. In sommige gevallen adviseert Dokter Irene procedures of behandelingen die je helpen met het bereiken van een nog grotere mate van verjonging. Voor rimpels, zoals kraaienpootjes en fronslijnen zijn een behandeling met fillers of Botuline Toxine effectieve niet-chirurgische technieken om de huid te verjongen.

Verloop ooglidcorrectie

Tijdens de operatie maakt Dokter Irene een incisie in de plooi van je bovenste ooglid en/of dicht bij de onderste wimpers, zodat de zichtbaarheid van littekens beperkt blijft. De operatie gebeurt met een plaatselijke verdoving en duurt meestal een tot twee uur. De details van het behandelplan laten zien hoe de techniek wordt toegepast om je ogen weer een uitgeruste uitstraling te geven. Omdat de huid rondom de oogleden dun is, is het helaas niet mogelijk om de ingreep zonder zichtbare zwellingen en huidverkleuringen te doen. Het duurt een paar weken voordat alle zwellingen volledig zijn verdwenen. Na een week gaan de meeste mensen terug aan het werk. Het is dan ook toegestaan om de verkleurde huid met een camouflerende crème te behandelen. Wanneer de genezing is voltooid en je kijkt naar de gemaakte ooglidcorrectie voor en na foto’s zie je goed hoe je uiterlijk er jeugdiger uitziet dan voor de ingreep.

Veilige, minimaal invasieve operatie

De meeste mensen kijken achteraf met een tevreden gevoel terug op de behandeling. De ingreep levert langdurige resultaten op en als je ooglidcorrectie ervaringen leest, dan lees je hoe anderen de operatie hebben ervaren. Het herstel levert nauwelijks problemen of klachten op en de bijwerkingen die optreden zijn vaak tijdelijk van aard. Volg de adviezen en instructies van de arts op, zodat je de littekens later nauwelijks ziet. Bescherm en verzorg de huid rond je ogen goed na de operatie. Huidveroudering stopt helaas niet. Uiteindelijk kan de huidelasticiteit verder afnemen en opnieuw afzakken. Dit is met een ooglidcorrectie niet te voorkomen. Goed voor jezelf zorgen is ook goed voor je huid.

Operatieve ooglidcorrectie kosten

Het is belangrijk om een consult bij Dokter Irene bij te wonen om de exacte kosten van de ingreep te weten te komen. De prijs varieert en hangt af van de oogleden die je laat behandelen en de complexiteit van de voorgestelde procedure. Als je een bovenooglidcorrectie moet ondergaan om je gezichtsveld te herstellen, kan de ziektekostenverzekering een deel van of de gehele operatie dekken.

Afspraak maken voor een consult

Ben je benieuwd of je hoofdpijn een gevolg is van afgezakte oogleden? Zie je de wallen onder je ogen groter worden? Maak gerust een afspraak voor een adviesgesprek bij Dokter Irene. Geef een toelichting op je gezondheid en praat over je medische geschiedenis. Na onderzoek van je oogleden en het bespreken van je wensen en verwachtingen mag je een persoonlijk behandelplan verwachten, inclusief een prijsofferte. Stel de vragen die je hebt en zie hoe een kleine ingreep, zoals een ooglidcorrectie je weer een jeugdige uitstraling geeft. Dokter Irene is telefonisch bereikbaar op +31 6 23765159.