Ooglidcorrectie Poeldijk

Overweeg je een ooglidcorrectie in Poeldijk? De huid verliest natuurlijke elasticiteit en je spieren verslappen als je ouder wordt. Bij je oogleden leidt dit tot een opeenhoping van losse huid die zich in de bovenste oogleden verzamelt en diepere plooien vormt bij de onderste oogleden. Tegelijkertijd verslappen de onderhuidse spieren waardoor het vet, dat je ogen beschermt naar voren gedrukt wordt. In sommige families is er een erfelijke neiging om al op jongere leeftijd wallen te ontwikkelen. Dit gebeurt lang voordat er sprake is van huidverouderingen. Een ooglidcorrectie Poeldijk zorgt voor een jongere oogopslag en een opgefrist uiterlijk.

Nut van een ooglidcorrectie Poeldijk

Een correctie van het ooglid, is een operatie om je oogleden opnieuw vorm te geven. Een bovenooglidcorrectie verbetert je zicht en laat je er jonger uitzien, terwijl een onderooglidcorrectie helpt bij het verminderen van wallen en rimpels. Slappere spieren en een minder elastische huid zijn gevolgen van huidveroudering. De verslapping van de spieren onder de huid kan onder je ogen opgehoopt vet naar voren drukken. Een verschijnsel dat bekend is als wallen onder de ogen. Vouwen, kreuken en losse huid lijken ’s ochtends vaak erger, vooral na een stressvolle periode of weinig slaap is huidveroudering van invloed op het uiterlijk van je ogen. Het verouderingsproces leidt tot hangende oogleden, die soms zover afzakken dat ze voor je pupil hangen en dus je zicht belemmeren.

De voorbereiding

Voordat je een ooglidcorrectie ondergaat, heb je een uitgebreid consult met Dokter Irene. Je praat over het hoe en waarom van de operatie. De arts stelt vragen over je gezondheid en eventuele ziekten die je hebt gehad. Schildklieraandoeningen, hoge bloeddruk, diabetes of oogaandoeningen waaronder glaucoom blijven niet onbesproken. Daarnaast stelt Dokter Irene vragen over de medicijnen die je gebruikt en onderzoekt de arts je ogen, gezicht en huid. De eerste foto voor de ooglidcorrectie voor en na foto wordt gemaakt en in je medisch dossier bewaard. Je krijgt een behandeladvies op maat, een operatie die voldoet aan je behoeften en verwachtingen. Omdat het een chirurgische ingreep is, licht de arts ook de risico’s, bijwerkingen en complicaties toe.

De operatie

De ooglidcorrectie gebeurt onder plaatselijke verdoving. De arts maakt incisies die de natuurlijke lijnen van je oogleden volgen. In de huidplooien van de bovenste oogleden en net onder de wimpers van de onderste oogleden. Deze sneden lopen iets door tot in de zogenaamde lachrimpels in je ooghoeken. Via de incisies verwijdert Dokter Irene opgehoopt vet, verslapte spieren en losse huid. Het hechten gebeurt met fijn hechtdraad en hechtpleisters. Een gemiddelde ooglidcorrectie duurt een tot twee uur. Voordat je naar huis gaat krijg je advies en tips voor een vlot herstel. Omdat je zicht vertroebeld of wazig kan zijn, mag je niet zelf naar huis rijden.

Herstel en wondverzorging

Na een ooglidcorrectie zijn je oogleden gezwollen en is de huid verkleurd. Sommige mensen hebben enige tijd last van tranende ogen, terwijl anderen droge ogen ervaren. Dit kan enkele weken duren. De arts geeft je oogdruppels om de klachten te verminderen. Na de operatie voelen je oogleden enige tijd strak aan, vooral als ze gesloten zijn. Dit komt door het verwijderen van de huid en de zwellingen. Is het niet mogelijk om ’s nachts je ogen volledig te sluiten? Breng dan voor het slapen gaan wat oogzalf aan. Deze klachten en bijwerkingen nemen af naarmate de zwellingen wegtrekken. Lees ooglidcorrectie ervaringen om te zien hoe anderen het herstel ervaren.

Wachten op het ooglidcorrectie resultaat

Het duurt enige weken voordat de zwellingen en blauwe plekken zijn verdwenen. Het definitieve resultaat beoordeel je een paar maanden na de operatie. De littekens vervagen met de tijd en zijn uiteindelijk nauwelijks zichtbaar. De meeste mensen zijn tevreden met het eindresultaat, terwijl sommigen moeilijk aan de nieuwe vorm wennen. Tips die van toepassing komen tijdens de herstelperiode en waarmee je positieve invloed hebt op het resultaat:

• Bescherm je ogen tegen het zonlicht, gebruik een goede zonnebril;
• Vermijd overmatige inspanningen na de operatie; 
• Verzorg het operatiegebied voorzichtig;

Consult en ooglidcorrectie kosten

Trek je regelmatig je wenkbrauwen op om je ogen verder te openen? Krijg je zo nu en dan de vraag waarom je er zo moe uit ziet? Een ooglidcorrectie neemt lichamelijke klachten zoals hoofdpijn en pijnlijke ogen weg en geeft je weer een uitgeruste uitstraling. Maak een afspraak voor een consult bij Dokter Irene. De behandelopties zijn op maat afgestemd en je krijgt een prijsopgave die voldoet aan je behoeften. Het consult geeft je meer inzicht in de operatie technieken en de resultaten. Vul het online afspraken formulier in of neem telefonisch contact op met +31 6 23765159.