Ooglidcorrectie Monster

Overweeg je een ooglidcorrectie in Monster? Naarmate je ouder wordt, verliest je huid zijn elasticiteit. De zwaartekracht trekt de losse huid naar beneden, bij je ogen valt huidveroudering snel op. Je bovenste oogleden zakken als het ware over je oog, terwijl onder je oog wallen ontstaan en je een vermoeide uitstraling hebt. Ooglidcorrectie Monster is een veel voorkomende cosmetische ingreep voor mannen en vrouwen. Dokter Irene hervormt je oogleden en keert de tekenen van huidveroudering en vermoeide ogen om. Niet alleen verbetert de ingreep het uiterlijk van je oogleden, ook je gezichtsbeperking verbetert.

Opties ooglidcorrectie Monster

Ooglidcorrectie, of blepharoplastiek zoals de ingreep klinisch wordt genoemd, is een effectieve manier om de losse huid rondom je ogen te verstrakken en ongewenste vetophopingen of wallen onder je ogen te verwijderen. De operatie laat je er jonger en opgewekter uitzien. De ingreep heeft verschillende opties en is onderverdeeld in de bovenste en onderste ooglidcorrectie.

Bovenooglidcorrectie

De afzakkende huid van je bovenste ooglid levert soms fysieke klachten op. Je trekt je wenkbrauwen regelmatig op om je ogen te openen, waardoor je gedurende de dag hoofdpijn ontwikkelt. Vermoeide ogen van het voortdurend samenknijpen van je oogleden is een andere veel gehoorde klacht. In ernstige gevallen zakt het ooglid over je pupil, waardoor je in je gezicht wordt beperkt. Dokter Irene verwijdert tijdens de ingreep zowel de losse huid als eventueel opgehoopt vet. Een bovenooglidcorrectie kan om cosmetische en/of medische redenen gebeuren.

Onderooglidcorrectie

Een correctie van het onderste ooglid is bedoeld om de wallen onder je ogen te verwijderen. Dokter Irene neemt de losse, overtollige huid weg. Eventueel strijkt de ingreep ook aanwezige rimpels en lijntjes in de onderste oogleden glad. Een onderooglidcorrectie gebeurt meestal om cosmetische doeleinden.

Ooglidcorrectie ervaringen

Afhankelijk van het type operatie, duurt de ingreep een tot twee uur en gebruikt de arts een plaatselijke verdoving. Je hoeft niet opgenomen te worden. Na het beëindigen van de operatie mag je naar huis en begint het herstel. Dokter Irene maakt incisies die de natuurlijke huidplooi en/of wimperrand volgen. Door de incisies verwijdert de arts slappe spieren, opgehoopt vet en overtollige huid. De arts hecht de incisies met fijn hechtdraad, zodat de latere littekens nauwelijks opvallen. De voordelen die anderen van de ingreep ervaren zijn onder meer:

• Verbeterde, jeugdige uitziende ogen;
• Verbetering van vroegtijdige huidveroudering;
• Meer zelfvertrouwen;
• Afname van hoofdpijn- en vermoeidheidsklachten;
• Verbetert gezichtsvermogen;
• Eenvoudiger aan kunnen brengen van oogmake-up; 

Ooglidcorrectie kosten en vergoeding

De kosten van een ooglidcorrectie bij Dokter Irene zijn afhankelijk van de exacte ooglidbehandeling die je ondergaat. Na een consult met de arts, krijg je een overzichtelijke prijsofferte. Indien je problemen met je gezichtsvermogen ervaart als gevolg van een afgezakt ooglid, kom je mogelijk voor een kostenvergoeding van je zorgverzekeraar in aanmerking. Hierover lees je meer in de polisvoorwaarden. Behandeling van de onderste oogleden is bijna alleen maar om cosmetische redenen, waardoor de kosten voor eigen rekening zijn.

Nazorg een ooglidcorrectie resultaat

Je oogleden zijn na de operatie gezwollen en blauw, rood verkleurd. Koelen is toegestaan. Het is belangrijk om druk op je ogen te vermijden. Buigen, tillen en persen doe je niet en/of probeer je te voorkomen. Slaap met een extra kussen, zodat de zwellingen verminderen. Na een week zijn de zwellingen onder controle en kun je weer aan het werk. De blauwe plekken mag je met make-up camoufleren. Het duurt een paar weken tot de zwellingen en huidverkleuringen zijn verdwenen. Klachten als droge of tranende ogen, kun je met oogdruppels behandelen. Deze bijwerkingen zijn tijdelijk. Pas een paar maanden na de ingreep is er sprake van een eindresultaat. Je ziet dan goed het verschil tussen de ooglidcorrectie voor en na foto die Dokter Irene heeft gemaakt.

Ooglidcorrectie bij Dokter Irene

Dokter Irene is een ervaren, vakbekwame cosmetisch arts die regelmatig ooglidcorrecties uitvoert. Je komt eerst naar de kliniek voor een consult. Vanaf het eerste contact vinden we het belangrijk dat je je goed en gerustgesteld voelt. Je krijgt gedetailleerde informatie over de operatiemogelijkheden en Dokter Irene onderzoekt je oogleden en bespreekt de klachten die je ervaart. Geef aan wat je van de operatie verwacht en stel vragen over de ooglidcorrectie. Heb je gezondheidsklachten of gebruik je medicatie? Tijdens het gesprek staan we hier uitgebreid bij stil, neem een actueel medicijn overzicht mee. Soms is dit van invloed op de operatiemogelijkheden. Als je in aanmerking komt voor de procedure, krijg je een behandelplan met een prijsofferte. Dokter Irene bied je een ontspannen verblijf, vakbekwame handen een vlotte operatie en uitstekende nazorg. Een afspraak maak je online of telefonisch via +31 6 23765159.