Ooglidcorrectie Leidschendam

Overweeg je een ooglidcorrectie in Leidschendam? Met het ouder worden, verliest de huid rond je ogen van nature aan elasticiteit, omdat er minder collageen wordt aangemaakt. De effecten hiervan zie je door het ontstaan van hangende ogen, wallen en kringen onder je ogen. Een ooglidcorrectie Leidschendam herstelt een jeugdig uiterlijk door het operatief verwijderen van de losse huid en het overtollige vetweefsel rond je ogen.

Wat is een ooglidcorrectie Leidschendam?

Blepharoplastiek, de medische benaming voor een ooglidcorrectie is een gespecialiseerde vorm van oogchirurgie die zich richt op de cosmetische verjonging van de oogleden. Overtollige huid en vetweefsel rond het oog worden verwijderd of opnieuw gevormd om het ooglid strakker te maken, op te tillen en volume toe te voegen aan de ooggebieden. Na een bovenooglidcorrectie of onderooglidcorrectie zie je een verbetering van je uiterlijk. Je ziet er minder moe uit. Je ogen hebben een frisse uitstraling. Hangende oogleden hebben de neiging om over de pupil te zakken, wat je gezichtsvermogen beperkt. Het is pas vaak na een succesvolle ooglidoperatie dat je jezelf realiseert hoeveel je zicht eigenlijk werd belemmerd door de losse huid.

Veilige cosmetische ingreep

De ooglidcorrectie ervaringen zijn positief. Het is een dankbare cosmetisch chirurgische operatie, waar je veel plezier van hebt. Vooral als je lichamelijke klachten hebt door huidveroudering van de oogleden, merk je al kort na de ingreep verbetering. De klachten verdwijnen en je zit beter in je vel. Wat mag je van de ingreep verwachten?

• Gespecialiseerde cosmetische chirurgie om hangende, ingevallen oogleden te verjongen;
• Het effectief verminderen van wallen, donkere kringen en losse, slappe huid onder de ogen;
• Strategisch geplaatste incisies zorgen voor minimale littekens;
• Herstel gemiddeld binnen zeven tot veertien dagen;
• Uitgevoerd door ervaren geregistreerde cosmetisch arts; 

Minimaal invasief

De ingreep gebeurt meestal onder plaatselijke verdoving met of zonder sedatie. Tijdens de procedure voel je geen pijn of andere ongemakken. Zwellingen en blauwe plekken zijn typisch na de behandeling, met enige mate gevoeligheid. Na een succesvol uitgevoerde ooglidcorrectie operatie ervaar je slechts een lichte mate van napijn en/of ongemakken. Tranende of droge ogen en tijdelijk wazig zien zijn mogelijke bijwerkingen. De meeste bijwerkingen van de operatie verdwijnen binnen een aantal dagen na de behandeling. De eerste week zijn je ogen niet echt toonbaar. Veel mensen geven er de voorkeur aan om vrij te nemen van hun werk en thuis te blijven. Eventueel kun je thuiswerken tijdens deze periode overwegen. Echte beperkingen zijn er niet, al krijg je het advies om lichamelijke inspanningen te vermijden.

Jeugdige uitstraling

Ondanks het verwijderen van de losse huid en het vetweefsel is het ooglidcorrectie resultaat niet direct zichtbaar. De zwellingen en blauwe plekken moeten daarvoor eerst verdwijnen. Lichamelijke klachten door de hangende oogleden nemen al snel af en binnen een tot twee weken zijn de ergste zwellingen en huidverkleuringen verdwenen. Dokter Irene neemt in je medisch dossier een ooglidcorrectie voor en na foto op, zodat je zelf ziet hoe het verschil is bij het eindresultaat. Je gezicht heeft een frisse uitstraling en je ziet er niet meer zo vermoeid uit als voor de operatie. Hoewel een ooglidcorrectie geen invloed heeft op lichaams- en huidveroudering, geniet je lange tijd van de resultaten. Met het verstrijken van de tijd kan de huid weer gaan zakken. Externe factoren zoals het zonlicht, lichaamsbeweging en je voedingspatroon hebben hier invloed op.

Ooglidcorrectie kosten

Een ooglidcorrectie kan medisch noodzakelijk zijn, maar wordt meestal om cosmetische redenen gedaan. De kosten variëren en hangen onder andere af van de techniek en omvang van de ingreep. Dokter Irene geeft je een prijsofferte tijdens een consult in de kliniek. De prijs is gebaseerd op je unieke behoeften en omstandigheden. Laat je alleen de bovenste of onderste oogleden corrigeren of heb je meer baat bij een combinatie operatie? Dokter Irene licht de ingreep en behandelmogelijkheden toe en laat je zien welke resultaten je mag verwachten.

Advies ooglidcorrectie

Dokter Irene is een vakbekwaam cosmetisch arts en NVCG gecertificeerd. Voor een veilige en efficiënte verbetering van je boven- en/of onderooglid biedt Dokter Irene je een veilige, vertrouwde omgeving. De procedure begint met een consult, waarbij we praten over je gezondheid, medische geschiedenis en de verwachtingen die je hebt van een ooglidcorrectie. Je mag een eerlijk advies verwachten, ook als dat betekent dat een andere behandeling misschien een betere optie is. Ben je benieuwd hoe een ooglidcorrectie klachten zoals hoofdpijn en pijnlijke ogen oplost? Neem contact op met Dokter Irene en maak een afspraak voor een consult. Dit kan via het online afsprakensysteem, maar ook telefonisch of via WhatsApp zijn we bereikbaar: +31 6 23765159.