Ooglidcorrectie Den Haag

Overweeg je een ooglidcorrectie in Den Haag? De ooglidcorrectie is bekend als blepharoplastiek. Het is een cosmetische ingreep ontworpen om overtollige huid of vet van de oogleden te verwijderen. Als je oogleden hebt die hangen of wallen onder je ogen hebt, kan dit met een ooglidcorrectie Den Haag verbeterd worden. Het is een ingreep die gebeurt onder plaatselijke verdoving. Losse huid op de oogleden geeft je een vermoeide indruk en veroorzaakt lichamelijke klachten zoals een afname van het gezichtsvermogen en hoofdpijn. Met een ooglidcorrectie geeft Dokter Irene je een jeugdiger uitstraling en een frisse oogopslag.

Afweging ooglidcorrectie Den Haag

Als je een boven- of onderooglidcorrectie overweegt, kun je je wensen en verwachtingen bespreken met Dokter Irene, die je adviseert wat het beste voor je is. Ooglidcorrecties zijn minimaal invasieve, chirurgische operaties die op poliklinische wijze gebeuren. Het uiteindelijke doel van een operatieve ooglidcorrectie is het uiterlijk en de functie van het ooglid te herstellen door overtollige huid-, vet- en spierweefsels te verwijderen.

Waarom kiezen voor ooglidchirurgie?

Er zijn uiteenlopende redenen waarom je een ooglidcorrectie overweegt. Een van de meest genoemde redenen is (huid)veroudering. Huidveroudering is een normaal verschijnsel. Je huid en spieren verliezen elasticiteit en verslappen. Door de kleine oppervlakte van je oogleden, valt huidverslapping eerder op. Langzaam, maar zeker verschijnen rimpels, lijntjes en plooien in zowel je bovenste als onderste oogleden. Hierdoor neemt je onzekerheid toe en voel je jezelf misschien minder zelfbewust. Opgehoopt vet onder je ogen doet je gezicht er flodderig uitzien. Wallen onder de ogen doen zich soms vroeger voor dan gehoopt en lijken soms erger als je wakker wordt. Zowel hangende oogleden als wallen onder de ogen komen vaak voor. Dokter Irene geeft je informatie over een bovenooglidcorrectie en een onderooglidcorrectie.

Over de ooglidcorrectie operatie

Normaal gesproken gebeurt de ooglidoperatie onder plaatselijke verdoving. Voor de behandeldag spreek je uitvoerig met Dokter Irene over je gezondheid en de eventuele medicijnen die je gebruikt, zoals bloedverdunners. Een operatie aan je oogleden gebeurt door een professionele cosmetisch arts die een incisie maakt in de natuurlijke plooien van je ooglid. Het overtollige vet- en/of spierweefsel wordt dan samen met de overtollige huid verwijderd. Met hechtingen dicht de arts de incisies, latere littekens zijn verborgen in je natuurlijke ooglidplooi of oogplooi. Het opereren van beide oogleden, verschilt niet veel van elkaar. Al gebeurt de incisie bij het onderste ooglid net onder de wimperrand en niet zozeer in een huidplooi. Hechtstrippen ondersteunen je ooglid na de operatie, ook beperk je deze manier de littekenvorming tot een minimum. De operatie duurt een tot twee uur en na afloop mag je thuis herstellen.

Herstel na ooglidoperatie

Na een ooglidcorrectie is tijd voor herstel nodig. Dokter Irene geeft je op basis van je individuele omstandigheden advies over het herstel. Er zijn mensen die een week vrij nemen van hun werk om het herstel te bespoedigen. Je oogleden zijn gezwollen, blauw en rood verkleurd. Afhankelijk van je baan en/of hoe comfortabel je je voelt, is het misschien nodig om wat langer thuis te blijven. Je moet er rekening mee houden dat je drie tot vijf dagen niet kunt autorijden. Vermijd zware, inspannende werkzaamheden, sporten en andere activiteiten. Gebruikers van contactlenzen krijgen het advies om de eerste week een bril te dragen. Laat je ogen zoveel mogelijk met rust. Zowel de zwellingen als verkleuringen nemen gestaag af. De littekens zijn kort na de operatie zichtbaar, maar vervagen na verloop van tijd.

Nazorg

Al tijdens het consult, krijg je een volledig herstel- en nazorgplan dat is afgestemd op je persoonlijke behoeften en omstandigheden. De nazorg varieert van persoon tot persoon, afhankelijk van de operatie die je ondergaat, je leeftijd en gezichtsvorm. Als je ooglidcorrectie ervaringen leest, dan lees je ook hoe anderen de nazorg beleefd hebben en hoe de adviezen uiteindelijk hebben meegewogen in het ooglidcorrectie resultaat. Algemene adviezen die je kunt toepassen zijn:

• Zachte reiniging van je oogleden. Je krijgt druppels of zalf, gebruik deze regelmatig.
• Bescherm je oogleden en ogen tegen de zon. Gebruik een goede zonnebril.
• Napijn ga je tegen met vrij verkrijgbare pijnstillers, zoals paracetamol.
• Koel je oogleden regelmatig.
• Leg je hoofd wat hoger tijdens het slapen, zo verminder je de zwellingen.

Bijwerkingen en complicaties

Zoals bij alle chirurgische procedures, gaat een ooglidcorrectie gepaard met het risico op complicaties en bijwerkingen. Hoewel Dokter Irene al tijdens het consult met je over de veiligheid en risico’s van de ingreep praat, lees je hier een paar gekende bijwerkingen en zeldzame complicaties.

• Tijdelijke gevoelloosheid van de oogleden. In de dagen na de ingreep wordt dit minder.
• Droge, geïrriteerde of tranende ogen. 
• Blauwe plekken en zwellingen.

Meer ernstige, maar zeldzame complicaties zijn:
• Tijdelijk wazig zien.
• Asymmetrisch ooglidcorrectie resultaat.
• Opvallende littekens.
• Blindheid.


Volg adviezen en instructies zoveel mogelijk op. Daarmee verklein je het risico op bijwerkingen en vergroot de je kans op een mooi resultaat. Kijk naar ooglidcorrectie voor en na foto’s om te zien wat je precies van de operatie mag verwachten.

Ooglidcorrectie kosten

Hoeveel je voor de operatie betaalt, hangt af van verschillende factoren. Dokter Irene neemt de behandelmogelijkheden met je door en geeft advies over het verbeteren van je oogleden. Laat je alleen de bovenste of onderste oogleden corrigeren? Heb je misschien meer baat bij een combinatie operatie? Stel je vragen over een ooglidcorrectie tijdens een consult. Dokter Irene onderzoekt je oogleden en praat samen met je over je gezondheid. Leg uit wat je van de ingreep verwacht en hoe je oogleden misschien klachten veroorzaken. Je ontvangt een persoonlijk behandelplan met een prijsofferte. Wist je dat een bovenooglidcorrectie in sommige gevallen voor vergoeding in aanmerking komt? Vraag dit na bij je zorgverzekering.

Afspraak consult

Heb je regelmatig hoofdpijn, omdat je je wenkbrauwen optrekt bij het openen van je ogen? Misschien is een ooglidcorrectie een goede oplossing. Je klachten verdwijnen en je ziet er stralend uit. Maak een afspraak voor een consult bij Dokter Irene. Zonder lange wachttijden kun je snel terecht voor zowel een consult als de ingreep. Maak online een afspraak of neem telefonisch of via WhatsApp contact op met +31 6 23765159.