Ooglidcorrectie Delft

Overweeg je een onderooglidcorrectie in Delft of omgeving? De ooglidcorrectie, medisch bekend als blepharoplastiek, is een plastische chirurgische ingreep ontworpen om het uiterlijk van gezwollen, slappe of vermoeide ogen te corrigeren. Door het verwijderen van overtollige huid, vet en spierweefsels krijg je een frisser en jeugdiger uiterlijk. De ooglidcorrectie Delft kan worden toegepast op de bovenste, de onderste of op beide oogleden.

Redenen voor ooglidcorrectie Delft

Tijdens het natuurlijke verouderingsproces verliest je lichaam collageen, waardoor de elasticiteit van de huid afneemt. Verlies van huidelasticiteit in combinatie met de zwaartekracht, laat je huid naar beneden zakken en afhangen. Bij je ogen valt huidveroudering als eerste op bij de bovenste oogleden. De huid van het ooglid is niet meer zo elastisch als eerder en zakt als het ware voor je oog. Het is moeilijker om het bovenste ooglid op te tillen en in sommige gevallen ervaar je regelmatig hoofdpijn en vermoeidheidsklachten. Het afzakken van een ooglid en het beperken van het gezicht zijn veel voorkomende redenen om een bovenooglidcorrectie te overwegen. De klachten verdwijnen, je ziet beter en je hebt een frissere, jeugdige uitstraling. Maar misschien heb je ook last van wallen onder je ogen. Ook dit is een gevolg van huidveroudering en op te lossen met een ooglidcorrectie.

Bovenooglidcorrectie

De huid van je ooglid is normaal, maar verslapt en verzwaart als je ouder wordt. Je ziet er daardoor ouder en vermoeider uit. Vrouwen hebben door de overtollige huid moeite met het aanbrengen van oogmake-up. Wanneer het bovenste ooglid zwaar is, trek je vaak onbewust je wenkbrauwen op om je ogen te openen, dit leidt tot de vorming van voorhoofdsrimpels. Voordat je deze rimpels met bijvoorbeeld Botuline Toxine laat behandelen, is het nodig om de overtollige huid van de oogleden te laten verwijderen. Als dit is gebeurd trek je je wenkbrauwen niet langer op, omdat je de ogen weer gewoon kunt openen en dichtdoen. Hoofdpijn verdwijnt en je ziet weer zonder je oogleden onbewust aan te spannen.

Onderooglidcorrectie

Een van de meest voorkomende redenen voor een onderooglidcorrectie is het verminderen van de wallen onder de ogen. Je hebt het gevoel er constant moe uit te zien, of je hebt opvallende rimpels onder je ogen. De huid onder je ogen is dun en gevoelig voor veroudering. Vaak corrigeren cosmetisch artsen het volumeverlies gecorrigeerd met fillers. Dokter Irene past de traangoot filler behandeling toe om het uiterlijk te verbeteren. In sommige gevallen is het nodig om met een onderooglidcorrectie van de vetophopingen onder de ogen af te komen. Het verwijderen van overtollig vet en huidweefsel geeft je een meer uitgeruste uitstraling.

Chirurgische ooglidcorrectie behandeling

De bovenste en onderste ooglidcorrectie kunnen afzonderlijk of tegelijk gebeuren. Dokter Irene voert beide ingrepen onder plaatselijke verdoving toe. Je bent ongeveer een uur onder behandeling. De incisie bij een bovenooglidcorrectie bevindt zich in de natuurlijke huidplooi, zodat de littekens later nauwelijks opvallen. Voor de ingreep heeft Dokter Irene je gezicht en ogen uitgebreid onderzocht, zodat je een symmetrisch ooglidcorrectie resultaat mag verwachten. Na het maken van de incisie verwijdert de arts de overtollige huid en sluit de incisie met hechtingen. De hechtingen worden later verwijderd. De natuurlijke vorm van je ooglid blijft behouden en je mag een subtiel resultaat verwachten. Het verschilt per persoon hoeveel vet, huid en ander weefsel er verwijderd wordt voor een mooi resultaat.

Operatie techniek onderooglid

Tijdens een correctie van onderste ooglid verwijdert de chirurg de vetophopingen en overtollige of losse huid onder je ogen. De incisies komen in de ooglidrand, net onder de wimpers waardoor de littekens later verborgen zijn. De ingreep geeft een natuurlijk resultaat zonder dat de structuur en functie van de spieren in het onderste ooglid verloren gaan.

Herstel ooglidcorrectie

Direct na de ooglidcorrectie krijg je speciale zalf op te ogen, dit maakt het gezicht wat wazig. Dit is niets om je zorgen over te maken. Vaak voorkomende bijwerkingen na een ooglidcorrectie, zijn onder meer:

  • Zwelling en verkleuring. De blauwe plekken zijn groter op de tweede en derde dag na de ingreep. Dit is tijdelijk en verbetert in de loop van de weken die volgen. Hetzelfde geldt voor zwellingen.
  • Nabloedingen. Het is niet ongebruikelijk om milde nabloedingen te zien op de injectieplaatsen in de dagen na de operatie. Als je jezelf inspant en je bloeddruk verhoogt door bijvoorbeeld te niezen, zwaar tillen of voorover buigt, verhoog je de druk op het operatiegebied.
  • Gevoelloosheid rond de ogen. Je kunt een tijdje een veranderd gevoel ervaren. Dit neemt vanzelf af.
  • Pijn en jeuk. Het is normaal om enkele dagen na de operatie een beklemmend gevoel, druk, jeuk, pijn en vermoeidheid te ervaren. 

Veiligheid en complicaties ooglidcorrectie

Bij elke chirurgische procedure bestaat een kans op bijwerkingen. Dokter Irene bespreekt de mogelijke complicaties met je. Hoewel ze zeldzaam zijn, is het iets waar je vooraf over na moet denken. Ook het lezen van ooglidcorrectie ervaringen laat zien dat bijwerkingen soms optreden. Mogelijke complicaties zijn het verlies van gezicht, infecties, dubbelzien, opvallende littekens, asymmetrisch resultaat, over correctie en gevoelloosheid van de oogleden.

Ooglidcorrectie kosten

De kosten van een ooglidcorrectie zijn variabel en afhankelijk van de ingreep. Laat je alleen de bovenste oogleden corrigeren? Wil je de wallen onder je ogen laten verwijderen? Of past een combinatie van beide oogleden bij je? Dokter Irene bespreekt de mogelijkheden en kosten met je tijdens een consult. Je krijgt dan een behandelplan en een prijsofferte.

Afspraak consult

Wil je meer weten over een ooglidcorrectie in Delft? Dokter Irene laat je tijdens het consult ooglidcorrectie voor en na foto’s zien en vertelt wat je van de operatie mag verwachten. De arts vraagt naar je gezondheid en medische geschiedenis. Heb je in het verleden problemen met je ogen gehad? Geef tijdens het gesprek een toelichting. Misschien heb je medicatie gebruikt en/of gebruik je nog altijd oogmedicatie. Stel je vragen en hoor hoe een chirurgische ingreep je snel afhelpt van klachten zoals vermoeidheid, pijnlijke ogen, hoofdpijn en moeite met het optrekken van je oogleden. Dokter Irene is een gespecialiseerd cosmetisch arts en je bent in veilige, vertrouwde handen. Maak online een afspraak of neem telefonisch contact op via +31 6 23765159.