Onderkin verwijderen

Heb je last van een onderkin, maar wil je je onderkin verwijderen niet operatief of met liposuctie laten doen? Belkyra is een door de FDA goedgekeurde injectable behandeling die de opgehoopte vetcellen vernietigt. Gemaakt met deoxycholzuur, een bestanddeel dat van nature in je lichaam voorkomt, lost Belkyra vet op. Een kuur van twee tot zes kortdurende behandelingen is alles wat je nodig hebt om je onderkin zonder verband of hechtingen te laten verwijderen.

Onderkin verwijderen met Belkyra

Veel mensen maken misschien grapjes over het hebben van een dubbele kin, maar de realiteit is verre van grappig. Het is echter niet iets waar je mee moet leren leven. Als je jezelf zorgen maakt over de overmatige huid of het overtollige vet onder je kin, moet je kijken of een Belkyra behandeling de juiste oplossing is. Belkyra is een niet-chirurgische injectietechniek om de hoeveelheid overtollig vet onder je kin te verminderen. Het werkt door gebruik van een synthetische vorm van het natuurlijke deoxycholzuur, dat de hoeveelheid vetcellen vermindert in het injectiegebied. Omdat het een niet-invasieve techniek is met een hoog slagingspercentage, is het ook bij Dokter Irene een veel toegepaste procedure.

Vooronderzoek Belkyra

De ideale kandidaat voor het verwijderen van de onderkin met Belkyra is 18 jaar of ouder. Het is geen goede optie voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, omdat het onderzoek naar de effecten op de baby of ongeboren foetus ontbreekt. Belkyra is ook geen optie als je last hebt van actieve gezondheidsproblemen, als je een hoger risico loopt op infecties en/of als je moeite hebt met slikken. Dokter Irene neemt je gezondheid en medische geschiedenis met je door tijdens het consult. Hierbij wordt uitgebreid stilgestaan bij chronische aandoeningen, actieve infecties en medicijngebruik. Pas als Dokter Irene je geschiktheid voor de techniek heeft bevestigd, ontvang je een behandelplan.

Voorbereiding behandeling

Nadat je geschiktheid is vastgesteld, bereid je jezelf voor op de behandeling. De voorbereidingen zijn minimaal. Zorg ervoor dat je gezicht goed gewassen is en gebruik geen paracetamol of ibuprofen voorafgaand aan de afspraak. Dit helpt blauwe plekken te voorkomen. Laat je je onderkin voor een evenement of bepaalde gebeurtenis verwijderen? Plan de behandeling dan ruim van tevoren, zodat je gezicht volledig is hersteld op de grote dag.

Plaatsing en werking Belkyra

Dokter Irene geeft de Belkyra injecties onder je kin. Deoxycholzuur komt van nature in je lichaam voor. Het is de synthetische vorm waaruit de injectievloeistof bestaat. Wanneer het zuur je lichaam binnenkomt, begint het werk om de vetcellen op de bedoelde locatie te vernietigen. Er kan geen vet meer worden aangemaakt in het behandelgebied. De injecties worden alleen onder de kin geplaatst.

De procedure

De behandeling gebeurt poliklinisch. Dokter Irene bespreekt vooraf de mogelijkheid om een verdovend middel op de injectieplaatsen aan te brengen om het ongemak te verlichten. De hoeveelheid injecties die je nodig hebt, zijn afhankelijk van je omstandigheden. Bij de meeste mensen volstaan 20 injecties, terwijl iemand anders misschien 50 injecties nodig heeft. Dit kan al dan niet in een sessie worden gedaan. Soms duurt het tot zes sessies om het gewenste resultaat te krijgen. Tussen elke sessie moet je een maand wachten. Dokter Irene zal een aangepast plan voor je maken om aan je behoeften te voldoen.

De resultaten

Resultaten zijn vier tot zes weken na de Belkyra behandeling zichtbaar. Je moet je lichaam de kans geven om het zuur zijn werk te laten doen en vervolgens de overtollige vetcellen op te ruimen, voordat je weet wat je uiteindelijke resultaten zijn. Na de behandeling zijn kleine blauwe plekjes op de injectieplaatsen mogelijk. Omdat de vetcellen volledig zijn vernietigd, is er geen risico dat vet in dat gebied teruggroeit. Zolang je gezond eet en regelmatig beweegt, is er weinig kans dat je in de toekomst weer een onderkin krijgt. Hoewel het vet in je kin misschien weg is, loop je het risico, als je niet goed voor jezelf zorgt dat er vet groeit in de aangrenzende gebieden. Heb je last van overtollig vet onder je kin? Bel Dokter Irene en plan een consult. Belkyra is misschien de juiste oplossing.

Veilige techniek, minimale risico’s

Het verwijderen van je onderkin met Belkyra is veilig. De meest voorkomende bijwerkingen die bekend zijn, zijn pijn op de injectieplaatsen, tijdelijke zwellingen, blauwe plekken, gevoelloosheid, roodheid, tintelingen, vorming van kleine harde plekken, warmte, verkleuring en jeuk rond het behandelgebied. Dokter Irene geeft je een toelichting op de risico’s tijdens het consult.

Bewezen effectief

Belkyra verwijdert effectief het oppervlakkige vet dat in je kin is opgehoopt. Ruim 75% van de mensen die de behandeling ondergaat, maakt melding van positieve resultaten. Veel mensen hebben na twee behandelingen een zichtbare verbetering van het kin profiel, hoewel vier behandelingen nodig kunnen zijn voor maximale verbetering. In sommige gevallen zijn zelfs zes sessies nodig. Dokter Irene onderzoekt je kin en adviseert of Belkyra de beste manier is om je onderkin te verwijderen. Soms heeft een onderkin een andere oorzaak dan opgehoopt vet.

Verwijder je onderkin zonder operatie

Het minimaal invasieve karakter van Belkyra, maakt het een geliefde en populaire behandeltechniek voor het verwijderen van een onderkin. De permanente resultaten maken de techniek nog aantrekkelijker. Toch is het een cosmetische behandeling waar je jezelf over laat adviseren. Direct na de behandeling zwelt je kin op. De zwellingen pieken op de 2e dag na de behandeling en houden tot twee weken aan. Je kin kan wat opvallend aanwezig zijn en gevoelig zijn voor aanraking. Het duurt een aantal weken, voordat het gebied tot rust komt en je de volgende behandeling ondergaat. Planning is belangrijk, vooral wanneer je de onderkin laat verwijderen omdat je gaat trouwen of naar een andere grote dag wilt met een frisse uitstraling.

Consult onderkin verwijderen

Bespreek samen met Dokter Irene de vragen die je hebt over het verwijderen van je onderkin. Maak een afspraak voor een gratis consult en ontvang een persoonlijk behandelplan met een prijsofferte. De exacte kostprijs hangt af van de hoeveelheid Belkyra die de arts gebruikt, het aantal injecties en het aantal behandelsessies. Dokter Irene is telefonisch en/of via WhatsApp bereikbaar op +31 6 23765159.