Neuslippenplooi behandeling

Neuslippenplooi lijntjes zijn de rimpels die zich langs de binnenkant van je wangen vormen. Ze strekken zich uit van de onderkant van je neus tot je mondhoeken. Naarmate je ouder wordt, veroudert ook de huid en zie je de eerste tekenen van huidveroudering verschijnen. Helaas is de neuslippenplooi één van de eerste gebieden waar je deze verschijnselen van huidveroudering ziet. Iedereen heeft deze rimpels, maar ze hebben de neiging dieper te worden naarmate je ouder wordt. Dokter Irene vult de neuslippenplooi met fillers, waardoor het volumetekort wordt opgevuld en de aanmaak van collageen wordt gestimuleerd. Je ziet er daardoor frisser en jeugdiger uit.

Oorzaak rimpels neuslippenplooi

Iedereen heeft fijne lijntjes in de neuslippenplooi, maar deze gaan meer opvallen naarmate de jaren voorbij gaan. Dit komt onder andere door natuurlijk collageenverlies. Het verlies van collageen zorgt ervoor dat je huid minder stevig en soepel wordt, waardoor deze en andere rimpels zich verder ontwikkelen en meer gaan opvallen. Een andere reden voor het ontstaan van diepere rimpels is het afzakken van de huid bij je wangen. Maar ook langdurige blootstelling aan de zon draagt bij aan huidveroudering. Elke dag een huidverzorgende crème met een SPF factor gebruiken, draagt bij aan het vertragen van huidveroudering. 


Andere risicofactoren die van invloed zijn op de neuslippenplooi zijn:

• Regelmatig grote gewichtsschommelingen.
• Roken..
• Overmatig alcoholgebruik


Het is een cliché om te zeggen dat stoppen met roken beter is voor je gezondheid, maar feit is wel dat huidveroudering bij rokers sneller gaat. Wist je dat hulp bij het stoppen voor vergoeding in aanmerking komt?

Filler behandeling

Dokter Irene helpt je met het behandelen van de rimpels in de neuslippenplooi. De keuze voor een ervaren cosmetisch arts is van invloed op het succes. Fillers zijn een goede oplossing voor het verminderen van rimpels en lijntjes in je gezicht. Door het injecteren van fillers in de huid rond je wang en in de neuslippenplooi krijgt het behandelgebied meer volume. Welke type filler er wordt gebruikt en de hoeveelheid die wordt geïnjecteerd, hangt af van de diepte en ernst van de rimpels. De meeste fillers bevatten het natuurlijke hyaluronzuur als hoofdbestanddeel. Het stimuleert de aanmaak van collageen en maakt je huid voller. De behandeling duurt niet langer dan 30 minuten en er is nauwelijks hersteltijd nodig. Je ziet soms wat blauwe plekjes en lichte zwellingen. De resultaten houden zes tot twaalf maanden aan.

Behandelschema

Fillers hebben geen plaatselijke verdoving nodig, maar je kunt wel met Dokter Irene overleggen om de huid met een verdovende crème te behandelen. Voor het injecteren van de filler, reinigt de arts het behandelgebied met een medisch ontsmettingsmiddel. Met een holle naald injecteert de arts de filler in de neuslippenplooi en ‘boetseert’ de filler handmatig. Je voelt geen pijn tijdens de behandeling. De effecten zijn direct zichtbaar, maar je moet twee tot drie weken wachten op het uiteindelijke resultaat.

Voordelen fillers

Beginnende huidveroudering heeft niet direct een ingrijpende cosmetische operatie nodig. Na een consult, krijg je het advies om met fillers de eerste tekenen van huidveroudering op te lossen. 


Hoewel de individuele resultaten variëren, hebben fillers interessante voordelen:

• Stimulatie van collageen, waardoor het bedoelde gebied meer volume krijgt.
• Verhoogd volume rond je mond.
• Nauwelijks risico’s en minimale bijwerkingen.
• Gladdere en zachtere huid.
• Onmiddellijke resultaten.
• Geen downtime.

Risico’s en bijwerkingen

Fillers horen tot de meest toegepaste cosmetische behandelingen ter wereld. Het is een relatief veilige behandeloptie die zelden het risico van infecties, bloedingen en andere bijwerkingen van operaties veroorzaken. Dokter Irene praat tijdens het consult met je over de kleine bijwerkingen die fillers kunnen veroorzaken. Deze verdwijnen meestal binnen een paar dagen en bestaan vooral uit:

• Blauwe plekjes en zwellingen op de injectieplaatsen.
• Roodheid.
• Huiduitslag en jeuk.

Meer zeldzame bijwerkingen van fillers zijn:

• Bloedingen en beschadigde bloedvaten.
• Infecties en huidnecrose.
• Littekens door slechte wondgenezing.


De risico’s zullen worden toegelicht en je ontvangt tips en adviezen om de kans op bijwerkingen te beperken. Laat de behandelde huid de eerste uren met rust. Masseer de huid niet en vermijd warmte bronnen zoals direct zonlicht, maar ook de sauna en/of een warm bad. Je mag de behandelde huid voorzichtig koelen om zwellingen tegen te gaan.

Kosten filler behandeling

De exacte kosten van een filler behandeling voor neuslippenplooien hangt af van de gebruikte filler en de gebruikte hoeveelheid. De kosten verschillen ook per behandelgebied. Dokter Irene werkt met de veilige fillers van Restylane en Juvederm. De kosten beginnen bij € 299. Je ontvangt een offerte gebaseerd op de probleemgebieden die je wilt laten behandelen. De zorgverzekering biedt geen dekking voor cosmetische procedures zoals een filler behandeling. Het goede nieuws is dat je je geen zorgen hoeft te maken over het mislopen van werk door een neuslippenplooi behandeling. Afhankelijk van hoe je je voelt kun je dezelfde dag of de volgende dag weer aan het werk.

Combinatie behandelingen

De behandeling is flexibel en kan in combinatie met andere gebieden of technieken gebeuren. Bespreek je ‘problemen’ tijdens het consult. Dokter Irene laat je zien hoe fillers de neuslippenplooi, maar ook bijvoorbeeld de traangoot opvullen en hoe een liquid facelift je een jeugdige uitstraling geeft. De effecten van een filler behandeling blijven gemiddeld zes tot twaalf maanden mooi. Verschillende in- en externe factoren zijn hierop van invloed. Het is veilig om de behandeling te herhalen. Vaak blijven de effecten na een herhalingsbehandeling langer zichtbaar.

Afspraak consult

Heb je vragen over een filler behandeling voor het verbeteren van je neuslippenplooi? Stoor je je aan verschillende zichtbare tekenen van huidveroudering? Dokter Irene is er om je te helpen. Maak gerust een afspraak voor een consult en stel de vragen die je hebt. Laat je voorlichten en adviseren over een behandelplan dat bij je past en waarmee je afrekent met rimpels en lijntjes. Je kunt rekenen op subtiele, natuurlijke resultaten. Lachen, fronsen, je lippen tuiten zijn ook na een filler behandeling gewoon mogelijk. Je ziet er fris en jeugdig uit, zonder ingrijpende chirurgische operatie en zonder langdurige herstelperiode. Ook als je verschillende rimpels wilt laten behandelen staat Dokter Irene voor je klaar. Een afspraak plan je direct in het onlinesysteem, maar je mag ook telefonisch contact opnemen via +31 6 23765159.