Mesotherapie tegen haaruitval

Zoek je informatie over mesotherapie tegen haaruitval? Haaruitval kan alleen je hoofdhuid, maar ook je hele lichaam aantasten. Het heeft verschillende oorzaken, zoals erfelijkheid, hormonale veranderingen, medische aandoeningen of medische behandelingen. Iedereen kan haarverlies ervaren, maar het komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. Naarmate je ouder wordt, begin je een verandering in je haardos op te merken. Gelukkig biedt geavanceerde technologie een oplossing om haaruitval te behandelen. Mesotherapie tegen haaruitval is een techniek die haarverlies afremt en de haargroei stimuleert.

Wat is mesotherapie tegen haaruitval?

Mesotherapie bij haaruitval is een niet-invasieve en niet-chirurgische cosmetische behandeling om haaruitval te verminderen en de gezondheid van je hoofdhuid en haargroei te verbeteren. Het omvat het toedienen van micro-injecties bestaande uit aminozuren, vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen in de bovenste laag van de huid. Deze cocktail stimuleert de haargroei en bevordert de aanmaak van haar. Hormonale schommelingen, stress, maar ook slechte voeding hebben invloed op de gezondheid van je haar, maar haaruitval is soms erfelijk. Verschillende oorzaken van haaruitval zijn met mesotherapie te behandelen. Voordelen van de techniek zijn:

• Vermindering van haarverlies en stimulatie van de haargroei;
• Voorkomen van haarbeschadigingen;
• Herstellen van de beschadigde hoofdweefsellagen;
• Vermindering van roos;
• Bevordering van de bloedcirculatie in de hoofdhuid;
• Merkbare resultaten binnen 2 maanden;
• Geen herstel- en/of uitvaltijd;


Dokter Irene adviseert mesotherapie bij haaruitval in een kuur bestaande uit 4 tot 6 behandelingen.

PRP-behandeling bij haaruitval

Bloedplaatjesrijk plasma heeft een hoge concentratie bloedplaatjes. Van sterk geconcentreerde groeifactoren in de vorm van bloedplaatjes heeft onderzoek aangetoond dat ze nieuwe haargroei genereren, dunner wordend haar dikker maken en je algemene haargroei verbeteren. Mesotherapie met PRP is mogelijk in een vroeg stadium van haarverlies, maar ook voorafgaand en/of als aanvulling op een haartransplantatie.

Behandeling mesotherapie met PRP

De behandeling begint met het afnemen van een buisje bloed. Na het centrifugeren zijn de bloedplaatjes en het plasma gescheiden van de rode en witte bloedcellen. Het bloedplaatjesrijke plasma wordt vervolgens geïnjecteerd met speciale, kleine naalden en minimaal ongemak. De procedure duurt ongeveer drie kwartier.

Voordelen mesotherapie bij haarverlies

Voordat je een behandeling laat toepassen, wil je weten van de voordelen zijn. Mesotherapie is minimaal invasief. Samen met andere voordelen heeft dit de populariteit van de behandeling vergroot.

Mesotherapie is effectief

Als je benieuwd bent naar de effectiviteit dan is het goed om te weten dat de techniek effectief is. Als je gewone mesotherapie combineert met een PRP-behandeling zijn de werkzaamheid en effectiviteit vaak nog beter.

Veilig en pijnloos

In vergelijking met meer invasieve, chirurgische behandelingen, is mesotherapie bij haaruitval absoluut een veilige techniek. Bovendien brengen de injecties nauwelijks schade toe aan de huid en/of omringende weefsels. Je mag snel je dagelijkse werkzaamheden en activiteiten hervatten en het valt niet tot nauwelijks op dat je een cosmetische behandeling hebt laten toepassen.

Verbetering gezondheid hoofdhuid

Naast het transporteren van voedingsstoffen naar de haarzakjes, zorgt mesotherapie ervoor dat je hoofdhuid verjongd. De procedure van het aanprikken van de huid maakt de ontwikkeling van nieuwe bloedvaten mogelijk en verbetert de doorbloeding. Het verjongen van de hoofdhuid, zorgt ervoor dat je haar er gezonder uitziet.

Vermindering van hoofdhuidontstekingen

Mesotherapie vermindert ontstekingen en infecties van de hoofdhuid. Als je last hebt of hebt gehad van roos of jeuk, mag je er zeker van zijn dat mesotherapie je hoofdhuid gezonder maakt.

Bijwerkingen en risico’s

Als je de behandeling door een ervaren arts, zoals Dokter Irene laat doen, zijn er niet veel bijwerkingen. Omdat het een niet-invasieve behandeling is, kun je meestal direct na het geven van de micro-injecties terugkeren naar je normale activiteiten. Het is mogelijk om gedurende korte tijd enig ongemak of pijn te ervaren. Tijdens het consult heb je uitgebreid gesproken over allergieën en overgevoeligheid voor bepaalde producten of zaken waar je mee bekend bent. Dit om allergische reacties uit te sluiten. De actieve bestanddelen waar je allergisch voor bent, zullen niet in de injectievloeistof worden opgenomen. Laat je hoofdhuid de eerste 24 tot 48 uur met rust en hou deze droog.

Aandachtspunten procedure

Hoewel er na het ondergaan van mesotherapie bij haarverlies niet veel onderhoud nodig is, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je de behandeling hebt ondergaan. Zo is het belangrijk om je hoofdhuid niet aan het zonlicht bloot te stellen. Dit kan allergische huidreacties veroorzaken. Was je haar na de behandeling niet op dezelfde dag. Breng geen stylingproducten aan voor of vlak na de behandeling. Ondanks een goede voorbereiding, let je op eventuele huidirritaties na een behandelsessie. Vermijd het gebruik van alcohol tot minimaal 48 uur na de sessie en gebruik de aanbevolen verzorgingsproducten op de juiste manier.

Intimiderend uiterlijk

Mesotherapie ziet er misschien wat intimiderend uit, maar het is niet eng. Het is een makkelijk uit te voeren behandeling bij haarverlies. Je ervaart over het algemeen minimale pijn en nauwelijks ongemak, dit vooral in vergelijking met chirurgische operaties. Het is een geweldige procedure om de kwaliteit en gezondheid van je haar en hoofdhuid te verbeteren. Wel is het een behandeling die de beste resultaten biedt als je voor een complete kuur kiest. Dokter Irene legt de mogelijkheden uit tijdens een consult in de kliniek.

Kosten en consult

De behandeling begint met een consult bij Dokter Irene. Je praat uitvoerig over de duur en oorzaak van je haarverlies. De arts vraagt naar de verwachtingen die je van een behandeling hebt en legt mesotherapie uitvoerig toe. Het is goed om te begrijpen dat mesotherapie de haarzakjes en haargroei weliswaar stimuleert, maar dat op kale plekken geen nieuwe haargroei te verwachten is. Dokter Irene laat zien hoe de samenstelling van de injectievloeistoffen op je behoefte worden afgestemd en onderzoekt je hoofdhuid. Als mesotherapie een goede oplossing is, krijg je een behandelplan met een heldere prijsofferte. De prijzen hangen af van de grootte van de behandeling, de gebruikte voedingsstoffen en de hoeveelheden daarvan. Een kuur is meestal voordeliger dan losse behandelingen. Neem gerust contact op voor het maken van een afspraak. Dokter Irene is telefonisch bereikbaar op +31 6 23765159, of maak online een afspraak.