Kaaklijn verstrakken

De contouren van je gezicht zijn bepalend voor je uitstraling. Je gezicht heeft een scherpe kaaklijn nodig om er jeugdig, sterk en gezond uit te zien. Je kaaklijn verstrakken is in de huidige wereld van selfies en sociale media een veel toegepaste behandeling die je helpt bij het verbeteren van je gezichtsstructuur. Een deel van je uiterlijk is genetisch bepaald. Sommige gezichten hebben ook op jonge leeftijd niet de gedefinieerde kaak die je wenst. Anderen hebben een sterke gezichtscontour, maar verliezen deze look door huidveroudering of gewichtsverandering. Dokter Irene helpt je bij het verstrakken van je kaaklijn en het verbeteren van je uitstraling.

Kaaklijn verstrakken met Botuline Toxine of fillers?

Na verloop van tijd kun je ontevreden zijn over het uiterlijk van je kaaklijn. Misschien gaat een deel van de typische definitie verloren. In andere gevallen is het de huid die minder elastisch is, waardoor je gezichtsuitdrukking er minder strak en jeugdig uitziet. Als je het gevoel hebt dat je uitstraling wordt aangetast door problemen met de kaaklijn, zijn er een aantal niet-chirurgische oplossingen beschikbaar. Dokter Irene ziet veel patiënten die hun kaaklijn willen verbeteren en beveelt over het algemeen het gebruik van een filler of Botuline Toxine aan. De beste manier om een geschikte behandelmethode vast te stellen is door kennis te maken met Dokter Irene, die je gezichtsuiterlijk zorgvuldig evalueert en een behandeling aanbeveelt.

Het gebruik van fillers

Dokter Irene werkt met fillers van onder andere Juvederm en Restylane. Naast het verstrakken van de kaaklijn zijn filler behandelingen ook geschikt voor het geven van meer volume aan bijvoorbeeld je lippen. Fillers voor het verbeteren van je kaaklijn moeten relatief sterk zijn, omdat ze meer vorm moeten geven. Filler behandelingen in het kaakgebied zijn er niet alleen om je kaaklijn meer contour te geven. Het is ook mogelijk om de wangen te liften en zo de effecten van huidverslapping te verbeteren. Het is mogelijk om je kaaklijn te laten verstrakken en tegelijk je wangen meer volume te geven. Bespreek de mogelijkheden met Dokter Irene tijdens een gratis consult.

Wat doet Botuline Toxine met een kaaklijn?

Naast fillers kun je ook het gebruik van Botuline Toxine overwegen. Botuline toxine injecties bieden een oplossing als de hoek van je kaaklijn er afgezakt uitziet. Door Botuline Toxine te gebruiken is het mogelijk om de contouren te verbeteren en de huid zelfs een beetje te liften richting je nek. Botuline Toxine wordt meestal gebruikt om problemen met de uitstraling aan te pakken en minder voor problemen waarbij het natuurlijke volume verloren is gegaan.

De verschillen tussen fillers en Botuline Toxine

Hoewel beide behandelingen in combinatie veilig zijn in gebruik, vind behandeling meestal met fillers of met Botuline Toxine plaats. Niet iedereen heeft baat bij beide middelen. Fillers zijn een geschikte oplossing bij verlies van de natuurlijke contouren als gevolg van huidverslapping en/of gewichtsverandering. Hierdoor is de overgang tussen de nek en kaak onduidelijk. Als je een redelijk scherpe kaaklijn hebt, die langzaam veranderd en de bewegingen van sterke halsspieren je kaaklijn verder verslappen, dan is Botuline Toxine een betere behandeltechniek. Je hebt in dat geval geen last van volume verlies, maar wel behoefte aan het verstrakken van de kaaklijn.

Risico’s van fillers en Botuline Toxine

Er zijn weinig bijwerkingen te verwachten van beide technieken. De meeste mensen zien na een behandeling wat blauwe plekjes en lichte zwellingen. Beide zijn veelvoorkomende, tijdelijke bijwerkingen die gebruikelijk zijn voor een behandeling met injecties. Fillers kunnen een wat onwennig gevoel veroorzaken. Dit is met Botuline Toxine meestal geen probleem. Uiteindelijk hebben beide behandelingen, wanneer ze worden toegepast door een ervaren arts, weinig bijwerkingen of complicaties. Het zijn veilige opties om je kaaklijn te verstrakken.

Kiezen tussen fillers of Botuline Toxine voor een strakke kaaklijn

Je bent jezelf bewust van het belang van de uitstraling van je kaaklijn. Afgezakte wangen, het gebrek aan volume en een onduidelijke overgang tussen je kaaklijn en de nek, zijn redenen om te zoeken naar een oplossing. Het goede nieuws is dat er niet-chirurgische behandelopties beschikbaar zijn, waaronder fillers en Botuline Toxine. Wanneer je bij Dokter Irene komt voor een consult, wordt je kaaklijn onderzocht en praat je over de verwachtingen die je hebt. Samen kies je welk behandeling het beste past bij de doelstellingen die je hebt.

Wat mag je verwachten van een kaaklijn verstrakking?

Als je op het punt staat een cosmetische behandeling te ondergaan om je kaaklijn te verstrakken, is het niet meer dan normaal om jezelf af te vragen wat je van de behandelmethode mag verwachten en hoe lang de resultaten aanhouden. Je mag verwachten dat je kaaklijn er meer uitgesproken uitziet, dat je wangen minder hangen en dat er een meer uitgesproken overgang van de kaaklijn naar de nek is. De resultaten van een Botuline Toxine behandeling gaan ongeveer drie tot vier maanden mee, terwijl fillers zes tot twaalf maanden meegaan. Laat je de behandeling herhalen? De kans is groot dat de resultaten steeds wat langer aanhouden.

Veilige ingreep, snel resultaat

Zowel fillers als Botuline Toxine kennen geen hersteltijd. Buiten het feit dat je de behandelde huid de eerste 24 uur niet aanraakt, masseert en/of indrukt kun je direct na de behandeling je normale werkzaamheden hervatten. Fillers geven direct zichtbaar resultaat, terwijl Botuline Toxine een aantal dagen nodig heeft om effect te laten zien. Omdat beide methodes veilig zijn, is het geen probleem om ze te herhalen op het moment dat de effecten afnemen. Vergoeding van de kosten voor een cosmetische filler of Botuline Toxine behandeling zijn in de basisverzekering zo goed als uitgesloten.

Krijg de kaaklijn die je altijd al wilde hebben

De vorm van je kaaklijn heeft een grote impact op je gezichtsuitdrukking. Gelukkig zijn er minimaal invasieve opties beschikbaar om veelvoorkomende problemen zoals een afgezakte huid op te lossen. De beste manier om je kaaklijn te laten verstrakken, is door een afspraak te maken met Dokter Irene, een ervaren en gespecialiseerde cosmetisch arts. Tijdens een consult bepaal je samen met de arts welke optie het beste bij je past. Neem voor het maken van een afspraak contact op met +31 6 23765159 of maak het gebruik van het online afsprakensysteem.