Profhilo Body

Profhilo Body is een nieuwe behandeling die specifiek is gericht op de huidverslapping van je buik en de binnenkant van je armen. Maar ook plaatsen als je knieën, billen, handen, decolleté, nek en hals zijn geschikt voor een Profhilo behandeling. Door gebruik te maken van deze techniek verbetert de structuur van je huid en worden huidverslappingen gecorrigeerd. Profhilo Body maakt gebruik van hoge concentraties natuurlijk hyaluronzuur dat Dokter Irene in het behandelgebied injecteert. De behandeling is specifiek bedoeld voor het behandelen van de elasticiteit van je huid.
Welke indicaties kun je met Profhilo® Body behandelen?

Profhilo Body pakt huidveroudering aan

Profhilo Body pakt huidveroudering aan en is een innovatieve behandeling die direct inwerkt op huidverslapping, de huid verstevigt en zorgt voor een jeugdiger uitstraling. De behandeling staat op zichzelf en past naast andere niet-chirurgische behandelingen zoals fillers en/of Botuline Toxine. Profhilo zorgt niet alleen voor een diepe, langdurige hydratatie, maar brengt de huid opnieuw in model door het stimuleren van de natuurlijke aanmaak van collageen en elastine. Dit maakt je huid gladder en strakker. De behandeling is geschikt om alle delen van je lichaam te behandelen, de dunne huid nieuw leven in te blazen, je huidelasticiteit te verbeteren en de verschijning van fijne lijntjes en rimpels op je gezicht, nek, decolleté, buik, armen, knieën en handen te minimaliseren.

Wanneer is Profhilo Body een geschikte behandeling?

De Profhilo behandeling is veelzijdig en is ideaal voor het verzorgen van de huid. Je kunt de behandeling preventief toepassen om de natuurlijke aanmaak van collageen en elastine te stimuleren, zodat je huid fris en stevig blijft. De resultaten van de behandeling zijn realistisch, subtiel en natuurlijk. De techniek is geschikt voor iedereen die zijn of haar huid wil hydrateren en er jonger uit wil laten zien. Hoewel hyaluronzuur een natuurlijk product is, moeten sommige mensen de behandeling vermijden. 

 

Dit is vooral het geval bij:

• Bloedings- en/of stollingsstoornissen;
• Ernstig aangetast immuunsysteem;
• Actieve infecties in het behandelgebied;
• Bekendheid met bepaalde allergieën;

 

Ook zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, stellen een behandeling met Profhilo uit.

De Profhilo behandeling

Bij aankomst in de kliniek, vindt eerst een uitgebreid consult plaats. Dokter Irene praat met je over huidproblemen en de resultaten die je met deze behandeling wilt bereiken. De huid die je wilt laten behandelen wordt onderzocht om er zeker van te zijn dat je een goede kandidaat bent voor de behandeling. Gebruik je medicatie of ben je bekend met een (chronische) aandoening? Bespreek dit met Dokter Irene. De arts stelt daarna een behandelplan samen dat specifiek de besproken huidproblemen behandelt.

Uitvoeren van de behandeling

Speciale voorbereiding is niet nodig. Dokter Irene injecteert de Profhilo Body met fijne naalden onder de huid in het probleemgebied. Vooraf zijn de exacte injectieplaatsen op de huid bepaald en gemarkeerd. Injecties worden per behandelgebied op slechts 10 punten toegediend, door de sterke concentratie hyaluronzuur verspreidt het product zich gelijkmatig onder de huid. De procedure is snel en is meestal in 30 minuten voltooid, allemaal afhankelijk van de grootte van het behandelgebied en de hoeveelheid van het product dat Dokter Irene gebruikt.

Nazorg

Na de behandeling brengt de arts op het behandelgebied een Profhilo Figura Body Patch aan. De patch heeft een kalmerende en hydraterende werking. Na een paar uur mag je de patch verwijderen. Je krijgt het advies de huid dagelijks te masseren met de Profhilo Figura Body Cream. Het is een verzachtende crème die de huid hydrateert en de elasticiteit verbetert. Na 4 weken is het mogelijk de Profhilo Body behandeling te herhalen. Ga de eerste 48 uur na de behandeling niet intensief sporten en vermijd de sauna, jacuzzi en zonnebank tot 2 weken na Profhilo behandeling. Om de resultaten te behouden, krijg je het advies om halfjaarlijkse onderhoudsbehandelingen te laten doen.

Tips voor een voorspoedig herstel

Met een paar praktische tips bespoedig je het herstel en verklein je de kans op bijwerkingen en complicaties.

• Gebruik vanaf 48 uur voor de behandeling geen alcohol en draag geen make-up.
• Na de behandeling probeer je intensief sporten en fysiek zware werkzaamheden de eerste 48 uur te vermijden.
• Lichaamsmassages waarbij je het behandelgebied laat masseren, laat je pas vanaf 2 weken na de behandeling toepassen.
• Stel je huid niet onbeschermd bloot aan het zonlicht. Gebruik een goede zonnebrandcrème met een hoge SPF factor.

Risico’s en hersteltijd

Na een Profhilo Body behandeling is er meestal minimale tot geen hersteltijd. Iedereen is anders, maar in veel gevallen kun je je dagelijkse activiteiten direct na de behandeling hervatten. De behandelde huid kan er wat hobbelig uitzien, maar dit neemt na een paar uur af. Zwellingen, roodheid, lichte kneuzingen, jeuk of gevoeligheid bij aanraking zijn mogelijk op en rond de injectieplaatsen, maar dit zou binnen 2 tot 3 dagen na de behandeling moeten verdwijnen.

Profhilo behandelsessies

De behandeling bestaat in eerste instantie uit twee sessies met een tussenpoos van vier weken. De Profhilo wordt dan dieper in de huidlagen opgenomen en stimuleert de aanmaak van collageen en elastine. Na zes maanden breekt je lichaam het hyaluronzuur op natuurlijke wijze af. Aangezien iedereen anders is, kan dit variëren afhankelijk van de hoeveelheid Profhilo tijdens de behandeling is gebruikt. Omdat iedereen anders is en andere huidproblemen laat behandelen zit er verschil in de tijd waarin je resultaat ziet. Van direct na een behandelsessie tot een paar weken wachten. De beste resultaten zie je 2 maanden na de behandeling. Je huid ziet er frisser, gezonder en jonger uit.

Kosten en gratis consult

Wil je meer weten over de Profhilo Body behandeling en de kosten van deze methode om huidveroudering tegen te gaan? Maak gerust een afspraak voor een consult bij Dokter Irene. Samen met jou worden in het gratis consult je wensen en verwachtingen besproken. Het uitgebreide gesprek maakt het mogelijk een persoonlijk behandelplan op te stellen. Dokter Irene legt op een heldere, duidelijke manier wat de mogelijkheden zijn om je huid te verjongen en de probleemgebieden te behandelen. De Profhilo behandeling is beschikbaar vanaf € 249. De exacte kostprijs hangt af van het behandelgebied en de hoeveelheid Profhilo die nodig is. Plan je afspraak via het online afsprakensysteem of neem telefonisch contact op met Dokter Irene.