Oorlelcorrectie bij Dokter Irene

Denk je na over een oorlelcorrectie? Je oren spelen een grote rol in de verhoudingen van je gezicht. Helaas zijn oorlellen gevoelig voor veranderingen door letsels en trauma’s. Beschadigde oorlellen komen vrij vaak voor. Hoewel ze een ongemak zijn en je onzeker maken, is een oorlelcorrectie een veilige manier om je oorlel of oorlellen te repareren. Oorlelherstelchirurgie helpt je bij het verbeteren van de uitstraling van je gezicht en het vergroten van je zelfvertrouwen.

Operatieve oorlelcorrectie

Een oorlelcorrectie is een eenvoudige procedure die een cosmetisch arts toepast. De ingreep duurt ongeveer een uur als je beide oren laat corrigeren. Bij gescheurde oorlellen, een gespleten oorlel of oorlellen die aanzienlijk zijn uitgerekt, rangschikt Dokter Irene het zachte weefsel opnieuw en verwijdert het beschadigde weefsel. In het geval van een gedeeltelijke scheur, verwijdert de arts de beschadigde huid en hecht de lel weer aaneen met behulp van kleine hechtingen. Je mag natuurlijk ogende oorlellen verwachten zodra de ingreep is voltooid, dat betekent dat je mag rekenen op:

• Correctie van uitrekte, gespleten of beschadigde oorlellen; 
• Correctie van vreemd gevormde oorlellen;
• Het opnieuw dragen van oorbellen zonder dat je bang bent de oorbellen te verliezen;

Voorbereiding oorlelchirurgie

Voordat je een oorlelcorrectie laat doen, kom je eerst naar Dokter Irene voor een consult. Maak je verwachtingen kenbaar en hoor wat we voor je kunnen doen. In goed overleg is het mogelijk om de ingreep op dezelfde dag als het consult te doen. De ingreep gebeurt onder plaatselijke verdoving. Na de ingreep krijg je instructies voor een optimaal herstel. Als voorbereiding op de oorleloperatie krijg je het advies minimaal een week geen aspirine te gebruiken. Stop minimaal 48 uur van tevoren met roken en gebruik geen alcohol, omdat dit het genezingsproces afremt. Omdat de ingreep onder plaatselijke verdoving gebeurt, mag je na afloop zelf naar huis rijden. Je komt voor de operatie in aanmerking bij:

• Uitgerekte, gescheurde of beschadigde oorlellen;
• Van nature te grote of te kleine oorlellen;
• Vreemd gevormde oorlellen waardoor je probeert je oren te verbergen;
• Angst dat oorbellen uit je oren vallen omdat de gaatjes uitgerekt zijn;

Herstel na oorleloperatie

Een oorlelcorrectie is een pijnloze procedure met een korte herstelperiode. Afhankelijk van de gebruikte techniek krijg je misschien een zalf voorgeschreven of speciale tape die je op de oorlellen aanbrengt. Bij ongemakken en/of napijn mag je vrij verkrijgbare pijnstillers gebruiken om de pijn onder controle te houden. Je mag zwellingen en blauwe plekken verwachten in het behandelgebied. Deze verdwijnen binnen een paar weken. Draag de eerste week na de operatie geen coltruien en hou je telefoon niet tegen de oorlellen. Bescherm de huid tegen de zon en wrijf niet over je oren. In de meeste gevallen is het niet nodig om vrij te nemen. Je plant de ingreep in overleg tegen het einde van de week, zodat je tijdens het weekend tijd hebt om te rusten en te herstellen. Zodra Dokter Irene heeft vastgesteld dat je oorlellen goed zijn genezen mag je opnieuw gaatjes laten maken.

Veiligheid, risico’s en complicaties

Een oorlelcorrectie is een chirurgische ingreep met een laag risico. Met Dokter Irene bespreek je je gezondheid en medische geschiedenis. Alleen zo ben je er zeker van dat je veilig verder kunt gaan met deze operatie. Tijdens het consult zal Dokter Irene de risico’s en mogelijke complicaties van de operatie toelichten. Mogelijke bijwerkingen zijn onder meer slechte wondgenezing, infecties, littekenvorming en de noodzaak van een extra corrigerende operatie.

Resultaten

De resultaten zijn direct zichtbaar, al zijn de behandelde oorlellen na de ingreep gezwollen en verkleurd. Het duurt een paar weken, voordat de zwellingen helemaal zijn verdwenen en je weer nieuwe oorbelgaatjes mag laten schieten. Je gecorrigeerde oorlellen behouden het effect, maar het is niet zo dat lichaamsveroudering tot stilstand is gebracht. Het is helaas niet mogelijk om de veroudering definitief te stoppen. Na verloop van jaren kan de huid opnieuw afzakken. Hoe snel dit gebeurt is persoonlijk en hangt samen met je levensstijl en de manier waarop je de huid verzorgt. Dokter Irene geeft je advies over het zo lang als mogelijk behouden van de bereikte effecten.

Kosten en vergoeding

Een oorlelcorrectie is een kleine chirurgische ingreep die met plaatselijke verdovingen gebeurt. De ingreep duurt niet lang en je mag de kliniek kort na de operatie verlaten. Hoeveel je betaalt voor de ingreep hangt af van de toegepaste techniek. Een oorleloperatie is persoonlijk, waarbij het soms volstaat om een oorlel te corrigeren, terwijl het in andere gevallen nodig is om beide kanten te behandelen. Dokter Irene bekijkt en onderzoekt je beide oorlellen tijdens het consult. Je krijgt een behandeladvies met een prijsofferte. Als je een cosmetische ingreep toe laat passen, vallen de kosten meestal niet onder de dekking van de basisverzekering. Heb je een aanvullende zorgverzekering? Vraag advies bij je zorgverzekeraar en/of sla de polisvoorwaarden erop na.

Geen wachtlijst

Dokter Irene heeft geen wachtlijst voor een oorlelcorrectie. Afhankelijk van je situatie is het mogelijk om de ingreep direct na het consult te doen, maar we kunnen de ingreep in overleg ook op een later tijdstip plannen. Flexibele behandelmogelijkheden zijn praktisch. Je hoeft niet meteen een keuze te maken om de ingreep toe te laten passen. Neem de tijd om het consult en het voorgestelde behandelplan op je in te laten werken. Heb je aanvullende vragen of is iets niet helemaal duidelijk? Neem gerust contact op en stel je vraag. Het is belangrijk om te weten wat je van de operatie mag verwachten.

Afspraak consult

Begin je onderzoek naar een eventuele oorlelcorrectie met een consult bij Dokter Irene. Vertel wat je stoort aan je oorlellen en geef aan wat je verwachtingen zijn van de ingreep. Misschien zijn je oorbelgaatjes gescheurd, of misschien zijn je oorlellen te lang uitgerekt. Deze en andere oorzaken of problemen zijn met eenvoudige, korte chirurgische ingreep op te lossen. Neem contact op met Dokter Irene en maak een afspraak voor een gratis eerste consult. Je doet dit door het online systeem te raadplegen, of door telefonisch contact op te nemen met +31 6 23765159.