Ooglidcorrectie bij Dokter Irene

Denk je na over een ooglidcorrectie? Naarmate je ouder wordt, verliest je huid elasticiteit en neemt de sterkte van de spieren die de huid ondersteunen af. Als gevolg hiervan zie je hoe overtollig vet zich boven en onder je oogleden zich ophoopt en hoe je oogleden gaan hangen. Afhangende oogleden leiden tot verschillende problemen. Hoofdpijn, vermoeidheid, vermindert zicht en een verouderde uitstraling. Dokter Irene kan deze fysieke en zichtproblemen met een ooglidcorrectie verminderen. Je ogen en gezicht zien er alerter en jeugdiger uit.

U kunt bij dokter Irene terecht voor:

Boven- en/of onder ooglidcorrectie

Hangende oogleden, wallen onder je ogen of het niet volledig kunnen openen van je ogen zijn redenen om over een ooglidcorrectie na te denken. Het verwijderen van overtollig huidweefsel van je bovenste oogleden verbetert je zicht, waardoor je er frisser en jonger uitziet. 


Een ooglidcorrectie is een optie bij:

  • Afgezakte bovenoogleden;
  • Overtollige huid van de bovenste oogleden, waardoor je minder goed ziet;
  • Overtollige huid op de onderste oogleden;
  • Wallen onder je ogen;


Reken af met die zeurende hoofdpijn die ontstaat gedurende de dag en hoe prettig is het als je niet constant moet ‘fronsen’ om iets goed te kunnen zien? Dokter Irene bespreekt de voordelen van een ooglidcorrectie tijdens een consult.

Van voorbereiding tot eindresultaat

Voordat je de ingreep plant, ontmoet je Dokter Irene en krijg je informatie over de operatie. Tijdens het gesprek komen bepaalde punten aan bod:

  •  Medische geschiedenis. Dokter Irene stelt vragen over eerdere operaties, vroegere en/of huidige aandoeningen zoals droge ogen, glaucoom, allergieën en chronische ziekten. Gebruik je medicijnen? Neem een actueel overzicht mee naar het consult.
  • Je verwachting. Maak duidelijk wat je precies verwacht van de ooglidcorrectie. De arts geeft aan wat je mag verwachten en laat voorbeelden zien van eerdere ingrepen.
  • Lichamelijk onderzoek, waarbij je traanproductie wordt getest en bepaalde delen van je oogleden opgemeten.
  • Fotograferen van de oogleden, ter ondersteuning van de operatie. Deze foto’s komen in je medisch dossier en zijn later ter vergelijking met het resultaat.

Details van de procedure

Drie soorten ooglidcorrecties worden onderscheiden. De operatie die je nodig hebt, varieert afhankelijk van de problemen die je ervaart en andere gezondheidsproblemen. Dokter Irene beveelt je een van de drie mogelijke operatietypes aan:

Bovenooglidcorrectie

Het corrigeren van het bovenste ooglid is gebruikelijk bij het verlies van gezichtsvermogen. Ook als je een oudere, norse of vermoeide uitstraling hebt door overtollige huid op je bovenste ooglid is dit type operatie een prima oplossing. Je zichtfunctie verbetert en je hebt een meer open uiterlijk.

Onderooglidcorrectie

Deze procedure is gericht op problemen met het onderste ooglid. Wallen, opgehoopt vet en overtollige huid worden verwijderd. Je ziet er minder vermoeid uit.

Boven- en onderooglidcorrectie

Het gebeurt vaak dat Dokter Irene zowel het bovenste als onderste ooglid tijdens een en dezelfde ingreep corrigeert.

De operatie

Een ooglidcorrectie is een minimaal invasieve ingreep die met plaatselijke verdoving gebeurt. Afhankelijke van het type operatie, zal de arts eerst de bovenste oogleden behandelen. Dokter Irene maakt incisies in de natuurlijke huidplooi, verwijdert de overtollige huid- en vetweefsels en hecht de operatiewond. Op het onderste ooglid komt de incisie net onder de wimperrand, zodat de arts het overtollige vet, spier- en huidweefsel kan wegnemen. Na het hechten van de wondjes, beschermen pleisters en/of verband het operatiegebied. Als de operatie is afgerond, is er tijd om bij te komen van de ingreep. Korte tijd later mag je de kliniek verlaten. Het is niet mogelijk om zelfstandig naar huis te rijden. Je krijgt het advies om jezelf op te laten halen en thuis te laten brengen.

Mogelijke bijwerkingen

Ondanks het minimaal invasieve karakter, is en blijft een ooglidcorrectie een chirurgische ingreep. Bijwerkingen of complicaties zijn niet uitgesloten. Na de ingreep heb je misschien last van littekens, blauwe plekken of zwellingen in het gebied rond de ogen. Een enkele keer komen dubbelzien en een wazige blik tijdelijk voor. Jeukende, droge ogen en/of andere ongemakken zijn te behandelen met oogdruppels. Raak je ogen zo min mogelijk aan en wrijf niet over de zwellingen. Koelen helpt bij het bestrijden van (na)pijn en zwellingen.

Hersteltijd

Omdat je ogen opvallen, is het verstandig om het juiste moment voor de operatie te kiezen. Je ogen zullen ongeveer twee weken opgezwollen zijn met blauwe en rode huidverkleuringen. Veel mensen kiezen ervoor om een ooglidcorrectie in een vakantie te plannen en/of op een moment dat ze minder of geen belangrijke afspraken hebben. Dokter Irene neemt de planning met je door en laat zien wat je na de ooglidcorrectie mag verwachten. Probeer druk op je ogen te vermijden en ga de eerste weken niet naar sauna en/of het zwembad. Wees voorzichtig met sporten en verricht geen intensieve werkzaamheden.

Resultaten

Veel mensen zijn tevreden over de resultaten van een ooglidcorrectie. Je hebt een meer uitgerust en jeugdig uiterlijk. Ook neemt het zelfvertrouwen toe. Blauwe plekken en zwellingen verdwijnen over het algemeen binnen tien tot veertien dagen. Het kan maanden duren voordat de littekens vervagen. Zorg ervoor dat je je ogen beschermt tegen te veel blootstelling aan de zon en gebruik een goede zonnebril. In veel gevallen zijn de resultaten van de ingreep blijvend. Al moet je er rekening mee houden dat huidveroudering niet gestopt wordt. Door de jaren heen kan de huid weer wat van haar elasticiteit verliezen en opnieuw afzakken.

Afspraak ooglidcorrectie consult

Een ooglidcorrectie is misschien de operatie waar je naar op zoek bent. De populariteit van de ingreep spreekt voor zich. Zorg ervoor dat je de ingreep zoveel mogelijk onderzoekt, voordat je tot een beslissing komt. De operatie zelf duurt meestal niet langer dan drie kwartier tot twee uur, afhankelijk van het type ingreep. Je hoeft niet in de kliniek te blijven en mag vlot na het afronden van de ooglidcorrectie naar huis. Maak gerust eens een afspraak bij Dokter Irene om je te laten adviseren over een operatie aan je oogleden. Na de ingreep zijn vermoeidheid en hoofdpijn door het samenknijpen van je ogen verleden tijd en ziet je gezicht er uitgeruster en jeugdiger uit. Plan online een afspraak, of neem telefonisch contact op met Dokter Irene op +31 6 23765159.