Botox fronsrimpel

Voer je naar je idee een verloren strijd tegen lijntjes en rimpels in je gezicht? Dokter Irene biedt diverse behandelingen aan die je helpen om tekenen van veroudering te bestrijden en te verslaan. Botox voor de fronsrimpel is zo’n wapen. Botox is een cosmetische injectable die een effectieve oplossing biedt tegen huidveroudering. Het kan de tekenen van veroudering behandelen en verbeteren, inclusief de fronsrimpel waar je je mogelijk flink aan stoort.

Botox werkt fronsrimpels weg

Fronsrimpels ontsieren je gezicht en laten je er ouder en vermoeider uitzien dan je je voelt. Sommige mensen denken bij de term fronsrimpels aan de lijntjes rond de mond. Maar de eigenlijke fronsrimpels vormen zich boven je neusrug, tussen de wenkbrauwen en op je voorhoofd. Fronslijnen zijn een gevolg van herhaalde gezichtsuitdrukkingen, waaronder het fronsen en optrekken van je wenkbrauwen. Fillers op basis van hyaluronzuur pakken de fronsrimpel doorgaans niet zo effectief aan als botox. Een fronsrimpel is een dynamische rimpel die ontstaat door herhaalde bewegingen. Dat is waar botuline toxine uitkomst biedt. Het pakt deze lijntjes bij de bron aan en helpt je bij het krijgen van een jeugdige uitstraling in alleen maar een behandeling.

Effect van botox fronsrimpel

Botox is een neurotoxine die artsen al tientallen jaren gebruiken als niet-chirurgische anti-verouderingsbehandeling. Dokter Irene werkt met de producten van Botox en Bocouture, cosmetische injectables met botuline toxine in verschillende formuleringen. Botox helpt niet alleen bij het behandelen van je fronsrimpels en lijntjes, maar is ook populair in de medische wereld. Medische aandoeningen zoals overmatig zweten, migraine en tandenknarsen worden met botox behandeld.

Werking botox als rimpelbehandeling

Botuline toxine werkt door de spieren te ontspannen die verantwoordelijk zijn voor het maken van gezichtsuitdrukkingen in de bovenste helft van je gezicht. Niet alleen de hersenen, maar ook zenuwen, spieren en neurotransmitters zijn betrokken bij het vormen van gezichtsuitdrukkingen. Botox werkt door de communicatie tussen deze verschillende lichaamsdelen uit te schakelen, zodat je spieren ontspannen en gezichtsuitdrukkingen tijdelijk minder rimpels veroorzaken. Al na een enkele injectie remt botox de overdracht tussen je hersenen en spieren. Wanneer je spieren niet langer berichten van hersenen ontvangen om te bewegen, zullen ze niet bewegen. Botox geeft je een gladde en rimpelvrije huid. De fronsrimpel ontspant zich en is niet langer gedwongen om gedurende de dag veranderende uitdrukkingen en expressies aan te nemen.

Behandeling zonder gevoel verlies

Botox is een bekende cosmetische behandeling waar veel onderzoek naar is gedaan. De behandelmogelijkheden hebben een lange weg afgelegd. Cosmetisch artsen en huidtherapeuten zijn tegenwoordig in staat om de injecties precies te zetten, zonder bestaande rimpels verder te verergeren of nieuwe te creëren. Een vorm van gezichtsbeweging blijft behouden. Een van de grootste misvattingen over het gebruik van botox, is dat als je eenmaal bent geïnjecteerd, je gezicht gevoelloos wordt. Botox verdooft je gezicht niet. Botuline toxine richt zich op de overdracht van signalen tussen de hersenen, spieren en zenuwen die verantwoordelijk zijn voor beweging, niet op de zenuwen die verantwoordelijk zijn voor de zintuigen.

Gezichtsuitdrukkingen blijven behouden

Na de behandeling van de fronsrimpel met botox kun je je gezicht bewegen, maar wel minder intensief dan daarvoor. De gezichtsuitdrukkingen lijken niet overdreven, maar nog subtiel en natuurlijk. Als gevolg hiervan profiteer je zowel van rimpelpreventie als van het verdwijnen van de fronsrimpels. Omdat botox zowel bestaande rimpels laat verdwijnen als de vorming van nieuwe fijne lijntjes en rimpels voorkomt, heb je dubbel profijt.

Effecten alleen bij de fronsrimpel

Wanneer je een afspraak hebt om alleen maar een fronsrimpel te behandelen, blijven andere delen van je gezicht ongemoeid. Alleen de spieren in het voorhoofd en die verantwoordelijk zijn voor de fronsuitdrukking krijgen botox toegediend. Het voordeel van botox is dat het stabiel is. Wanneer de stof is geïnjecteerd, verspreidt het zich niet naar andere delen van je gezicht. Na verloop van tijd blijft het zitten. Het is dan ook mogelijk om een enkele spier of een groep spieren te behandelen die verantwoordelijk is of zijn voor dynamische expressies en dynamische rimpels. Botox bestaat al jaren en heeft (inter)nationale klinische onderzoeken en tests ondergaan. Artsen en huidtherapeuten zijn volledig op de hoogte van de werking van botox en weten precies hoe de best mogelijke resultaten behaald worden.

Snelle en pijnloze behandeling

Als je voor een botox behandeling naar Dokter Irene komt, kun je een relatief snelle en pijnloze behandeling verwachten. Omdat zij werkt met zeer fijne naalden, voel je nauwelijks iets van de injecties. Ben je erg gevoelig? Je huid kan middels koeling verdoofd worden, zodat je bijna niets voelt. Het totale aantal eenheden botox dat artsen gebruiken, hangt af van de ernst van je rimpels. Dit is tijdens het eerste consult besproken. Je weet precies wat je kunt verwachten als je voor de behandeling naar de afspraak komt.

Geen downtime

Er is geen downtime aan de behandeling. Je kunt al je normale dagelijkse activiteiten hervatten, zodra de afspraak is voltooid. Je krijgt een overzicht met instructies voor de verzorging van je huid en gezicht om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke resultaten krijgt. Deze richtlijnen bestaan uit instructies, zoals:

• Vier tot zes uur na de behandeling ga je niet liggen.
• Je vermijdt het gebruik van producten met actieve ingrediënten, waaronder retinol.
• Breng de eerste 24 uur geen make-up aan op je gezicht en masseer de gezichtshuid niet.
• Vermijd overmatige blootstelling aan de zon.
• Vermijd situaties met extreme hitte, zoals een sauna. 

Plan een gratis consult

De beste kandidaten voor een botox behandeling zijn volwassen ouder dan 21 jaar die hun fronsrimpel, kraaienpootjes of voorhoofdslijnen willen laten gladstrijken. Vanwege veiligheidsmaatregelen zijn zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en mensen die allergisch zijn voor één van de ingrediënten uitgesloten van behandeling. Voorafgaand aan de behandeling kom je naar een gratis consult om te bepalen of je geschikt bent voor botox injecties. Als je je fronsrimpels wilt gladstrijken, maar niet tevreden bent met de resultaten van antirimpelcrème dan is botox een oplossing die je een gladde huid geeft. Neem contact op voor meer informatie over deze anti-verouderingsbehandeling, hoe het fronsrimpels gladstrijkt en een jeugdig uiterlijk herstelt.